Μητσοτάκης για προανακριτική- Novartis: Το κράτος δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις Τσίπρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο τοξικό περιβάλλον που ζούμε έχουμε να αμυνθούμε σε μια ιστορία που παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης, είπε από το Μαρμάρι της Εύβοιας ο πρόεδρος της ΝΔ.
Απάντηση στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε από την Εύβοια όπου περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό λέγοντας: «Από την Εύβοια που περιοδεύω, άκουσα τον κ. Τσίπρα να αποκαλεί ετερόκλητο όχλο τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαδηλώνουν για τους απαράδεκτους χειρισμούς του στο Σκοπιανό. Αντιλαμβάνομαι τον πανικό του, όπως και τους λόγους που τον οδηγούν σε μια εμφανή προσπάθεια χειραγώγησης ακόμη και της Δικαιοσύνης στην υπόθεση της Νοβάρτις».

Ακολούθως επανέλαβε την θέση του για την υπόθεση της Novatrtis:

«...Και επειδή παριστάνει ότι δεν άκουσε τις θέσεις μου θα τις επαναλάβω για να μην έχει την παραμικρή απορία. Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά είπαμε από την πρώτη στιγμή όλα στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Είναι αδιανόητο να γνωρίζει η κυβέρνηση ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι που σπιλώνουν στοχευμένα ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς και να αρνείται ο κ. Τσίπρας να καταθέσουν επώνυμα στη Βουλή τους ισχυρισμούς τους. Το κράτος δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια.

Και κάτι τελευταίο: Ο κ. Τσίπρας ζημίωσε τους πολίτες με 100 δισ. ευρώ και θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις αυταπάτες του. Δεν θα του επιτρέψω να παριστάνει τον τιμητή της κάθαρσης όταν εκείνος ήταν που έδινε μάχες για να μην μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη».

Δείτε το βίντεο:


Νωρίτερα o Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μαρμάρι της Εύβοιας, την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, είχε επισημάνει ότι η υπόθεση της Novartis παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης.

«Εμένα με ενδιαφέρει να ενώσω, και όχι να διχάσω τους Έλληνες… Και στο τοξικό περιβάλλον που ζούμε έχουμε να αμυνθούμε σε μια ιστορία που παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι νέοι μας συνεχίζουν να φεύγουν έξω» δήλωσε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε επισήμανση μέλους του Συλλόγου Γυναικών του χωριού Μαρμάρι, προσθέτοντας ότι «πρέπει να δούμε παράλληλα και τι θα κάνουμε για το μέλλον της χώρας».

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις, όπως τις μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.Η Novartis, ο Άδωνις και η επιχείρηση ενότητας στη ΝΔ: Γιατί ο Μητσοτάκης έσπευσε να διαγράψει τον Αντώναρο – Το τηλεφώνημα στον Καραμανλή