Quantcast

Μπαλτάκος στον realfm για Novartis: Η ΝΔ πρέπει να αποτινάξει το στίγμα - Έχει πρόβλημα, αν ο Άδωνις θίγεται

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ΝΔ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άμυνα και απολογείται. Αυτό είναι κακό για τη ΝΔ, βοηθάει την κυβέρνηση αυτό, δήλωσε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο δικηγόρος και πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με την υπόθεση της Νοvartis.

«Για το θέμα της παραγραφής και του ειδικού δικαστηρίου είναι ξεκάθαρο ότι ειδικό δικαστήριο δεν θα υπάρξει, διότι η απιστία έχει ήδη παραγραφεί με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, η δωροδοκία έχει παραγραφεί μέχρι τις 7-4-2014 όμως και έχει μεγάλη σημασία γιατί τότε δημοσιεύθηκε ένα πολυνομοσχέδιο με το γάλα. Σε εκείνο το πολυνομοσχέδιο μπήκαν κάποιες διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τις οποίες εισήχθη πια μια νέα διάταξη στον ποινικό κώδικα, με την οποία ο υπουργός ευθύνεται για πράξεις που έκανε επ' ευκαιρία της εκτέλεσης των καθηκόντων του. Αυτό το αδίκημα λοιπόν δεν παραγράφεται και πάει στην τακτική δικαιοσύνη, όπως πήγε ο κ. Τσοχατζόπουλος. Αυτό δεν πιάνει τους 8 από τους 10, γιατί οι πράξεις τους αν τυχόν έχουν γίνει, το τονίζω αυτό για να μην παρεξηγηθώ, είναι προγενέστερες, μπορεί να πιάσει θεωρητικά μόνο τον Άδωνι και τον Σαμαρά" δήλωσε.

"Δεν θα υπάρξει ειδικό δικαστήριο, η υπόθεση θα πάει στην τακτική δικαιοσύνη. Η οικονομική αστυνομία θα κάνει ότι πρέπει να κάνει, αν τυχόν βρει ότι υπάρχει ξέπλυμα θα πάει η υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη, αν δεν δέσει τη δικογραφία γιατί δεν αρκούν οι καταθέσεις των μαρτύρων, όλα πάνε στο αρχείο" συμπλήρωσε.

"Είναι πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ΝΔ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άμυνα και απολογείται. Αυτό είναι κακό για τη ΝΔ, βοηθάει την κυβέρνηση αυτό. Πρέπει να αποτινάξει το στίγμα οπωσδήποτε, να βγάλει από πάνω της αυτή την κατηγορία και ιδιαίτερα από τον Γεωργιάδη, γιατί αυτός είναι ο πυλώνας που στηρίζει τον δεξιό πόλο της ΝΔ. Αν ο Γεωργιάδης θίγεται, η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να βγάλει πάση θυσία από πάνω της αυτή την κατηγορία" κατέληξε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

ΠΗΓΗ: enikos.gr