Quantcast

Να κατατεθεί η εξουσιοδότηση του Τσίπρα στον Κοτζιά για τη συμφωνία στις Πρέσπες ζητά ο Δ. Καμμένος

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος…
Να κατατεθούν στη Βουλή τα έγγραφα δια των οποίων μεταβιβάστηκε, από τον πρωθυπουργό στον υπουργό Εξωτερικών η αρμοδιότητα για την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες, ζητεί με αίτηση κατάθεσης εγγράφων ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

"Κατέθεσα σήμερα, 22.06.2018, στην Βουλή των Ελλήνων Ερώτηση με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων αναφορικά με το λογικό αίτημα να προσκομιστούν τα σχετικά έγγραφα, δια των οποίων μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα από τον κ. Πρωθυπουργό, μέσω γραπτής εξουσιοδότησης για την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες στις 17.06.2018, αποκλειστικά στον Υπουργό Εξωτερικών, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τον σκοπό αυτόν. Επί της ως άνω αναφερθείσας συμφωνίας, παραστάθηκε θέτοντας την υπογραφή του ο κ. Κοτζιάς ως Υπουργός Εξωτερικών, από κοινού με τον ομόλογό του κ. Νικολά Ντιμιτρόφ παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών κ. Αλέξη Τσίπρα και κ. Ζόραν Ζάεφ" αναφέρει ο κ. Καμμένος και προσθέτει:

"Η αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών δεν έχει αποδειχθεί ουδέποτε από κανένα έγγραφο. Δεν έχει υπάρξει ουδεμία γνωστοποίηση των απαραίτητων εγγράφων, μέσω των οποίων πιστοποιήθηκε ως αποκλειστικώς αρμόδιος για την Υπογραφή της Συμφωνίας αυτής. Ζήτησα λοιπόν, να προσκομιστούν τα σχετικά έγγραφα μέσω των οποίων έλαβε την νομιμοποίηση ο κ. Κοτζιάς και να αποδειχθεί αν όντως υπήρξε ρητή και γραπτή εξουσιοδότηση, σύμφωνα με την οποία του επετράπη να προχωρήσει στην υπογραφή της Συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων".