Νέα στοιχεία στη Βουλή για την υπόθεση Novartis από την εισαγγελέα Τουλουπάκη

Πρόκειται για ένα cd με 165 αρχεία τα οποία προέρχονται από τον έλεγχο στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας και περιλαμβάνει 2 επιστολές, προς τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τυπικού χαρακτήρα. Η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού μέσω συνεργατών του.
Του Αντώνη Αντωνόπουλου

Νέα στοιχεία διαβίβασε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Novartis, η εισαγγελέας διαφθοράς Ευγενία Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα cd με 165 αρχεία τα οποία προέρχονται από τον έλεγχο στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας και περιλαμβάνει 2 επιστολές, τον Ιανουάριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014, προς τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τυπικού χαρακτήρα.

Επιπλέον, ένα χειρόγραφο σημείωμα που αναφέρεται στη δικογραφία ως επαγγελματική κάρτα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , το οποίο αναγράφει δύο τηλεφωνικούς αριθμούς και το όνομα στελέχους της ΝΔ.

Στην Προκαταρτική Επιτροπή βρέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καταθέτοντας στην Επιτροπή τις ενστάσεις του επί της διαδικασίας.

Συνεργάτες Σαμαρα: Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία

Δεν αξιολογούνται, από τη Νέα Δημοκρατία, ως σημαντικές οι δύο επιστολές της Novartis προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που διαβιβάστηκαν στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Βουλευτές της ΝΔ, μέλη της ειδικής επιτροπής, ανέφεραν νωρίτερα ότι πρόκειται για επιστολές που έγιναν παραμονές του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με στόχο να υπάρξει συνάντηση στελεχών της εταιρείας μαζί του, αλλά ο κ. Σαμαράς δεν πήγε στο Νταβός, ούτε τη μια ούτε την δεύτερη φορά, δηλαδή δεν πήγε ούτε το 2013 ούτε το 2014.

"Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία", ανέφεραν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως προτού δουν τα στοιχεία τα μέλη της επιτροπής, είχε γίνει διαρροή σε "γνωστό έντυπο" που επιτίθεται στον κ. Σαμαρά.

Ανέφεραν ακόμη πως η γελοιότητα είναι τέτοια, που ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε από την προστατευόμενη μάρτυρα με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση, ότι χρηματίστηκε το 2013 από τροχήλατη βαλίτσα που πήγε στο Μαξίμου, η επιστολή από τη Novartis με σκοπό να υπάρξει συνάντηση μαζί του πήγε στον Αντώνη Σαμαρά το 2014.

Ζήτημα παράβασης καθήκοντος για την εισαγγελέα Διαφθοράς, εγείρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη