Quantcast

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη εντός και εκτός Βουλής

Ως «μητέρα των μαχών» θεωρεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την κοινοβουλευτική μάχη που θα δοθεί για το νέο πακέτο μέτρων.
Μετωπική επίθεση εντός και εκτός Βουλής σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο, καθώς εκτιμά πως το πολιτικό σκηνικό μοιάζει με κινούμενη άμμο.

Ως «μητέρα των μαχών» θεωρεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την κοινοβουλευτική μάχη που θα δοθεί για το νέο πακέτο μέτρων, ενώ ήδη συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται ώστε τις ημέρες που θα συζητιούνται τα μέτρα στη Βουλή «να βουλιάξει από τον κόσμο η πλατεία Συντάγματος».

Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει με συνταγματικά οριακές μεθοδεύσεις και εκβιαστικά διλήμματα να αποσπάσει το «ναι» από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, παρατείνοντας με αυτό τον τρόπο τον βίο της.

«Θα ασκήσουν εκβιαστικά διλήμματα στους βουλευτές» επισημαίνουν τα στελέχη της Κουνουνδούρου, ανασύροντας, όπως λένε, και πάλι τα περί χρεοκοπίας.

Η αναφορά του Α. Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη, ότι οι βουλευτές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, σε αυτό αποσκοπούσε, καθώς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως το δίλημμα που θα τεθεί θα είναι σκληρό: «ψηφίζεται το πακέτο ή ρίχνετε την κυβέρνηση».

Η ψήφος κατά συνείδηση, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει, δεν είναι «αποστασία» λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «πρόκειται για δημοκρατική αξίωση, που εξηπυρετεί την αντιστοίχηση των κυβερνητικών αποφάσεων με τις προεκλογικές εξαγγελίες και τις προγραμματικές δεσμεύσεις».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αφόρητη πίεση στη ΔΗΜΑΡ, θέτοντας από την πλευρά του τα δικά του... διλήμματα. «Μήπως τσινάμε στην ουρά ακριβώς διότι θέλουμε ν καταπιεί ο λαός αμάσητο τον γάιδαρο των 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ» είπε προχθές ο κ. Τσίπρας, φωτογραφίζοντας την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ η οποία αντιδρά μόνο σε ό,τι αφορά τα εργασιακά.

ΠΗΓΗ: Έθνος της Κυριακής