Quantcast

«Πόλεμος» για το ποδόσφαιρο – Μαξίμου: Ετοιμοι για «γενναίες αποφάσεις» - ΝΔ: Κυβέρνηση ανίκανη να επιβάλει κανόνες

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα πυρά τους, με την μεν πρώτη να στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας για εξυγίανση του χώρου και τη δεύτερη να καταγγέλλει ολιγωρία και ανικανότητα.
Του Ηλία Μπενέκου

«Φωτιές» και στο πολιτικό σκηνικό ανάβουν τα έκτροπα στο χώρο του ποδοσφαίρου καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα πυρά τους, με την μεν πρώτη να στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας για εξυγίανση του χώρου και τη δεύτερη να καταγγέλλει ολιγωρία και ανικανότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στο Μαξίμου ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει την ιστορία μέχρι τέλους ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους και «όλοι να βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή των επεισοδίων στην Τούμπα η εκτίμηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν πως «τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις».

Στο Μαξίμου επιμένουν στην άποψη πως η δέσμευση για εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα. Με δεδομένο δε, ότι παρά τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία τρία χρόνια τα προβλήματα παραμένουν, κρίθηκε πως πλέον ήρθε η ώρα για τις δύσκολες αποφάσεις. Εξ ου και κατέληξαν στην επ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος το οποίο και δεν πρόκειται να επανεκκινήσει αν δεν υπάρξει πρώτα σαφές πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους, ώστε να μπορέσει και να εφαρμοστεί.

Τη σημασία να εφαρμόζονται οι κανόνες άλλωστε, επεσήμανε και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος. Διότι κάθε στιγμή, όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται. Κι εκεί είναι θέμα βούλησης την οποία εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες πάντως δεν φαίνεται να πείθουν την αξιωματική αντιπολίτευση, που στελέχη της, κάνουν λόγο για «καχεκτική δημοκρατία και μια κυβέρνηση ανίκανη να επιβάλει όρους και κανόνες». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, στο γήπεδο της Τούμπας, έκανε λόγο για «τραγικές εικόνες οι οποίες πηγαίνουν το ποδόσφαιρο και την εικόνα της χώρας πολλά χρόνια πίσω».

Επικριτική αναφορικά με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού εμφανίστηκε και η Φώφη Γεννηματά, η οποία διερωτήθη ποιος εμπόδισε τον πρωθυπουργό να πράξει κάτι μέχρι σήμερα με στόχο την κατεύθυνση της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου «Είναι ή δεν είναι κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο;» ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Περισσός τέλος, σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την άποψη πως «η διακοπή του πρωταθλήματος, από μόνη της, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται και πλέον περισσότερος φίλαθλος κόσμος αντιλαμβάνεται, είναι η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και συνολικά στον αθλητισμό».

Επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου - Τσίπρας: Δεν κάνουμε πίσω, δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος

Μητσοτάκης: Τραγικές οι χθεσινές εικόνες για το ποδόσφαιρο

Επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα: Ποιος τον εμπόδισε να εξυγιάνει τον χώρο του ποδοσφαίρου;

Συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη: Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες για το ποδόσφαιρο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΚΕ: Οι χθεσινές εικόνες είναι καθρέπτης της σήψης στο ελληνικό ποδόσφαιρο