Quantcast

«Πόλεμος» Μεγαλοοικονόμου-Λεβέντη μέσω realfm για τη «μεταγραφή» στον ΣΥΡΙΖΑ – Στη ΔΗ.ΣΥ. ο Καρράς

Έπρεπε να έχουν παραδώσει και οι δύο τις έδρες τους, καθώς ήταν με λίστα, είπε ο Βασίλης Λεβέντης, στον realfm. «Τώρα πέταξε το πουλάκι!» απαντά η Θ. Μεγαλοοικονόμου.
«Πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη και της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου προκάλεσε η προσχώρηση της πρώην βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων, στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Καρρά στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Έπρεπε να έχουν παραδώσει και οι δύο τις έδρες τους, καθώς ήταν με λίστα, είπε ο Βασίλης Λεβέντης, στον realfm και στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες διαρροές από την Ένωση Κεντρώων και είπε πως είναι ανήθικο να δέχεσαι βουλευτή άλλου κόμματος.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη στον realfm.

Η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων λίγη ώρα μετά την ένταξή της Θ. Μεγαλοοικονόμου ήταν με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας: «Το βράδυ των εκλογών η κ.Μεγαλοοικονόμου θα λάβει την απάντηση». Είχε προσθέσει: «Πιστεύαμε ότι ο κ Τσίπρας είχε ένα ήθος. Τώρα έχασε κι αυτό το ηθικό πλεονέκτημά του».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, είπε επίσης: «Το ηθικό είναι όταν διαφωνείς με το κόμμα σου κι έχεις εκλεγεί με λίστα να παραδίδεις την έδρα... Αυτή η γυναίκα πρέπει να αισθάνεται ένα μίσος προς εμένα. Προς τον ευεργέτη καμιά φορά αντί να υπάρχει ευγνωμοσύνη, ο θεός εμφυτεύει μίσος. Εγώ την έβαλα στην Βουλή βάζοντάς την πρώτη στη λίστα. Την έβαλα ως πατριώτισσα της μητέρας μου από τα Κύθηρα. Από κει παρασύρθηκα και θεώρησα ότι θα είναι πιστή, αφοσιωμένη και τίμια. Δεν την ήξερα από πιο παλιά. Στο γραφείο μου ήρθε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Δεν ήταν πολιτικοί οι λόγοι. Άλλαξε όταν έβαλα αντιπρόεδρο τον Μάριο».

Μεγαλοοικονόμου στον realfm 97,8: Ο κ. Λεβέντης δεν είναι ευεργέτης μου, με παρακάλεσε να πάω με το κόμμα του

"Μελέτησα το πολυνομοσχέδιο, μελέτησα τα υπέρ και τα κατά, είδα ότι φτάνουμε στο τέλος της τρίτης αξιολόγησης, ήταν προαποφασιμένα να ψηφιστούν. Θεώρησα ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι σωστό να προσχωρήσω και εγώ με τις δυνάμεις μου και με τον αγώνα που κάνω στην περιφέρεια μου, να βοηθήσω όσο μπορώ" δήλωσε.

"Δεν είχα μιλήσει με κανέναν από το ΣΥΡΙΖΑ. Έμαθα την αποδοχή από την κα Χριστοδουλοπούλου και διάβασε τις επιστολές. Θεωρώ ότι εκλογές θα αργήσουν, αλλά όταν μου γίνει η πρόταση ευχαρίστως θα κατέβω με το ΣΥΡΙΖΑ", είπε η κ. Μεγαλοοικονόμου.

"Ο κύκλος με την Ένωση Κεντρώων έκλεισε. Δεν χρειάζεται να σχολιάζω. Βγήκα γιατί δεν συμφώνησα. Είχα πει στον κ. Λεβέντη να παραδώσω την έδρα μου, δεν την έκανε δεκτή για να μην την πάρει ο κ. Καλλιάνος", σημείωσε ενώ συμπλήρωσε: "Τώρα πέταξε το πουλί! Όλα γίνονται στην ώρα τους".

"Ο κ. Λεβέντης δεν είναι ευεργέτης μου, με παρακάλεσε να πάω με το κόμμα του" τόνισε.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου.

Εξ’ άλλου μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Μεγαλοοικονόμου δήλωσε ότι σέβεται και εκτιμά τον Βασίλη Λεβέντη, ωστόσο τόνισε: «Με την Ένωση Κεντρώων δεν διαφώνησα πολιτικά αλλά με τις επιλογές του (σ.σ. Βασίλη Λεβέντη) διότι έκανε κακό στο κόμμα η επιλογή του να κάνει αντιπρόεδρο της Βουλής τον γιο του. Εκεί ήταν το αποκορύφωμα».

Επίσης, δήλωσε ότι εάν της γίνει πρόταση, θα κατέβει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ήταν προσωπική μου απόφαση την οποία σκέφτηκα πάρα πολύ. Δεν ήθελα οι θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένες. Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό» Ακόμη, για τη θετική της ψήφο εξήγησε ότι υπήρξαν πάρα πολύ θετικά μέτρα, όπως αυτό για το κτηματολόγιο.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ η κ. Μεγαλοοικονόμου είπε: «Δεν είχα πρόβλημα πολιτικής στέγης, είχα πολλές προτάσεις για πολιτική στέγη».

Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιώργος Καρράς

Την προσχώρησή του ως συνεργαζόμενος, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καρράς.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Καρράς τονίζει ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για τη διεύρυνση του προοδευτικού χώρου του Κινήματος Αλλαγής, που στόχο έχει την οικονομική ανάπτυξη και την αναδιανομή πόρων υπέρ του κοινωνικού κράτους και πρέπει, όπως λέει, να εκφραστεί από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.