Ρέθυμνο: Με πορεία διαμαρτυρίας ο εορτασμός του «ΟΧΙ»

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου εκπροσώπησε ο γεν.γραμματέας αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας Νίκος Λίτινας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους διαδηλωτές
Καθηγητές,γονείς και μαθητές βγήκαν σήμερα στους δρόμους εκφράζοντας την έντονη αντίδραση τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Με το σύνθημα "Ψωμί Παιδεία Δημοκρατία και "ΟΧΙ στην Νέα Κατοχή " ξεκίνησε από το Κολωνάκι, στο Ρέθυμνο, μια ογκώδης πορεία που ακολούθησε την αντίστροφή προς την παρέλαση διαδρομή.

Φτάνοντας στο ύψος του Δημαρχείου όπου είχε στηθεί η εξέδρα των επισήμων οι διαδηλωτές καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου εκπροσώπησε ο γεν.γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Νίκος Λίτινας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους διαδηλωτές,ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις αντιδράσεις.

Ισχυρή ήταν και η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν καθ’ όλη την διάρκεια της παρέλασης στην κεντρική λεωφόρο Κουντουριώτη ενώ η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Πολλοί ήταν οι μαθητές που γύρισαν την πλάτη στους επισήμους στρέφοντας τα βλέμματα τους στην αντίστροφή φορά αποσπώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Στην διάρκεια της παρέλασης οι διαδηλωτές ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό πάνω από το κτίριο της εθνικής τράπεζας, φωνάζοντας το δικό τους "ΟΧΙ"στην φτώχεια.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr