Quantcast

Σαμαράς: Άνοιξε ο δρόμος για έξοδο από τα μνημόνια στο τέλος του '14

Σφοδρή επίθεση κάτα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα -χωρίς να τους κατονομάσει- εξαπέλυσε ο Αντ. Σαμαράς, κατά την ομιλία του για τα 40 χρόνια της ΝΔ. Τι είπε για τη συνταγματική αναθεώρηση, τις φοροελαφρύνσεις, αλλά και την έξοδο από τα μνημόνια. (VIDEO)
«Η μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων ετών σύντομα τελειώνει», είπε κατά την ομιλία του για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προαναγγέλλοντας την έξοδο από τα μνημόνια.

«Τώρα έχει ανοίξει ο δρόμος να βγούμε από τα μνημόνια πολύ νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Από τα τέλη αυτής της χρονιάς το 2014, αντί από τις αρχές του 2016», ανέφερε.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως τόσο η έξοδος από τη κρίση και τα μνημόνια αλλά και η παραμονή της χώρας στο ευρώ αποτελούσαν τις δύο δεσμεύσεις που είχε θέσει πριν από δύο χρόνια.



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

«Πολύ σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για νέο γύρο φορολογικών μειώσεων»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στις φοροελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στον υπό κατάθεση προϋπολογισμό του 2015, όπως τη μείωση της έκτακτης εισφοράς, την διατήρηση του ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα, τη δυνατότητα πολλών δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το ζήτημα της ρύθμισης για τα «κόκκινα δάνεια», το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ.

«Πολύ σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για τον νέο γύρο των φορολογικών μειώσεων, αλλά ό,τι λέμε γίνεται και γίνεται σταδιακά» εξήγησε.

«Δική μου φιλοσοφία και της παράταξης, είναι οι λιγότεροι φόροι» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε επόμενες φοροελαφρύνσεις, όπως τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

«Στόχος είναι να πληρώνονται αξιοκρατικά και οι αστυνομικοί και οι εκπαιδευτικοί», τόνισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε:

«Για να δώσουμε αυξήσεις, πρέπει να βγούμε από τα ελλείμματα».



Για την τρομοκρατία

Επίσης, μίλησε και για τις πρόσφατες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής με δεδομένο -όπως είπε- ότι σχεδίαζαν «ένα αληθινό μαζικό χτύπημα, να χτυπήσουν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας».

«Εμείς τους συλλαμβάνουμε, δεν τους αφήνουμε ελεύθερους με δικονομικά τερτίπια», συμπλήρωσε.



Η συνταγματική αναθεώρηση

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά η πρωτοβουλία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με χρονικό ορίζοντα της πρώτης φάσης τον Ιούνιο του 2016, που λήγει η θητεία της παρούσας Βουλής.

Ανέφερε μερικές από τις προτάσεις της ΝΔ για το ζήτημα, όπως τη διαφάνεια στην πολιτική, την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Κάποιοι φόρεσαν σταυρό χριστιανού και κοστούμι ευρωπαίου»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα χωρίς να τους κατονομάσει, λέγοντας:

«Κάποιοι φόρεσαν χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό χριστιανού και κοστούμι ευρωπαίου».

«Ο πολιτικός», συνέχισε, «πρέπει να είναι και ηθοποιός, για χάρη μίας επιτυχημένης πολιτικής για τον τόπο όχι μιας παράστασης καταστροφικής για τον τόπο».

Δεν θα παίξουμε τώρα με λατινοαμερικάνικους πειραματισμούς και τριτοκοσμικά πειράματα, σημείωσε.



Προσκλητήριο ενότητας

Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας στην ευρύτερη παράταξη, υπογραμμίζοντας ότι είναι «υποχρέωση όλων να ανοίξουμε τις πόρτες σε όλους όσοι δεν είναι σήμερα εδώ».

Η εκδήλωσή μας παίρνει το χαρακτήρα ενός εθνικού συναγερμού ενότητας, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, λέγοντας ότι «η πατρίδα μας δεν έχει άλλα περιθώρια για άλλα μεγάλα λάθη».



Η αναφορά στην πρόσκληση Καραμανλή για συνεργασία των κομμάτων το 2009

«Μπορεί να βγαίνουμε από το μνημόνιο, αλλά εύκολα μπορούμε να ξανακυλήσουμε αν δεν αφήσουμε έξω την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό» προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς.

Για τον ίδιο τα θεμέλια της νέας Ελλάδας θα είναι η ευθύνη, η νομιμότητα και η αλήθεια.

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στην πρόσκληση που είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής το καλοκαίρι του 2009 για συνεργασία των κομμάτων, για να εισπράξει την άρνηση και το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».

Μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μιλώντας για βουλευτές, αλλά και για υπουργούς, που, όπως είπε, παίζουν προσωπικά παιχνίδια.

Ο κόσμος, σημείωσε, «είναι αυστηρός και με όσους από μας, βουλευτές και υπουργούς ακόμα, καμιά φορά αντί να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, παίζουν και προσωπικά παιγνίδια. Αντί να βοηθούν ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη, καμιά φορά σπεύδουν να διαφημίζουν την προσωπική τους διαφωνία».

«Η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε με απίστευτη γενναιότητα δύσκολες αποφάσεις. Και τους συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου. Κι είναι κρίμα να υπάρχουν έστω και ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο κόσμος το βλέπει αυτό, τις εξαιρέσεις αυτές. Και δεν του αρέσει…».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός παίζει ως κακός ηθοποιός

Ο Π. Καμμένος για την ομιλία Σαμαρά

Καρέ – καρέ η εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ

Η θερμή χειραψία του Κώστα Καραμανλή με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο

Ο Θ. Ρουσόπουλος στην εκδήλωση για τα γενέθλια της ΝΔ

40 χρόνια ΝΔ: Το σχέδιο Σαμαρά για την επόμενη μέρα