Σπίρτζης: Δεν θα τοποθετηθούν διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό που εμείς έχουμε δεσμευτεί είναι ότι δεν θα τοποθετηθούν ούτε πλευρικά, ούτε μετωπικά διόδια στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι δεν θα τοποθετηθούν μετωπικά και πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

"Είναι παράλογο να έχουμε διόδια στην περιοχή... Αυτό που εμείς έχουμε δεσμευτεί είναι ότι δεν θα τοποθετηθούν ούτε πλευρικά, ούτε μετωπικά διόδια στην περιοχή. Ο στόχος ο δικός μας και αυτό το κάνουμε πράξη, είναι να φύγουν και τα μετωπικά διόδια που υπάρχουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, για αυτό βγήκε και ο διαγωνισμός των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων" σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και πρόσθεσε:

"Όταν έχεις μία σύμβαση, για να ολοκληρωθεί η σύμβαση και να μην γυρνάει η χώρα λεφτά πίσω και στους δανειστές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οφείλεις να κάνεις μερικές ενέργειες όπως αυτή που έγινε χθες. Δηλαδή, έπρεπε να βγει περιβαλλοντική αδειοδότηση για να περάσουμε στη φάση της λειτουργίας... Δεν θα μπουν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή. Και όταν μπουν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, ακόμα και τότε οι κάτοικοι των Δήμων Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, θα έχουν εξαίρεση. Οι υπόλοιποι θα χρεώνονται".

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο για την μη χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: "Δημοκρατία έχουμε, όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει σε όποιο συλλαλητήριο θέλει... Πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις που γίνονται από τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και την ελληνική κυβέρνηση, έχουν συγκεκριμένη εθνική γραμμή. Ο στόχος είναι κατά τη γνώμη μας να λυθούν τα προβλήματα της περιοχής, δεν είναι για το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού να αφήνουμε ανοικτές πληγές στην περιοχή... Τα συλλαλητήρια δεν τα διοργανώνει ο κόσμος, καλό είναι να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο".

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:ΠΗΓΗ: enikos.gr