Quantcast

Σταϊκούρας: Διαφωνούμε σε αυτή τη συγκυρία με τις αυξήσεις των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον realfm 97,8 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Στο ερώτημα αν διαφωνεί με τις αυξήσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο απάντησε: «Υπάρχουν δύο διαστάσεις. Συμφωνούμε με την κατεύθυνση των ρυθμίσεων γιατί είχαμε ξεκινήσει να τις υλοποιούμε κι εμείς. Είχαν δει το φως της δημοσιότητας το 2014 κι είχαν να κάνουν με την αποσύνδεση του βαθμού με τον μισθό, την μισθολογική επανακατάταξη υπαλλήλων βάση της κατηγορίας εκπαίδευσης και την διαφορετική μισθολογική εξέλιξη ανάλογα με την κατηγορία της εκπαίδευσης».

Ειδικά για το ζήτημα των αυξήσεων ο πρώην υπουργός ανέφερε: «Διαφωνούμε σε αυτή την συγκυρία με τις αυξήσεις των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων διότι πολύ απλά που εδράζονται αυτές, όπως λέει και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο ότι είναι εντός των ορίων δαπανών του μεσοπροθέσμου που εμείς είχαμε ψηφίσει για το 2015-18. Ναι, αλλά τότε που ψηφίσαμε εμείς αυτό το νομοσχέδιο προβλέπαμε το 2016 που θα έρθουν αυτές οι αυξήσεις, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υψηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, αυξήσεις των απολαβών και μείωση της ανεργίας.

Και πρόσθεσε: «Βλέπετε όμως ότι η συγκυρία δεν είναι αυτή, εξαιτίας των ευθυνών της κυβέρνησης της Αριστεράς. Οταν συνεπώς αναζητούμε να βάλουμε κι άλλους φόρους και βάζει η κυβέρνηση, όταν περικόπτει συντάξεις και θα περικόψει περαιτέρω πως είναι δυνατόν σε κάποιες κατηγορίες συμπατριωτών μας να αυξάνει σε αυτή την συγκυρία τις απολαβές. Αυτό το προβλέπαμε κι εμείς υπό άλλες οικονομικές συνθήκες και προφανώς με αξιολόγηση».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ