Quantcast

Στο Νταβός για λύση στο Σκοπιανό - Τσίπρας και Ζάεφ συναντώνται στις 24 Ιανουαρίου

Στο ελβετικό θέρετρο θα μεταβούν σύμφωνα με πληροφορίες και οι Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ. Ξαφνική αισιοδοξία μετά τη συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη. Στο Νταβός και η Άγκελα Μέρκελ, ενώ θα παρευρίσκονται και οι Ντόναλντ Τραμπ και Κριστίν Λαγκάρντ.
Του Βασίλη Σκουρή

Και ξαφνικά …αισιοδοξία επικρατεί σε Ελλάδα, Σκόπια, αλλά και στο διεθνή παράγοντα για το θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού.

Μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη και την αναμενόμενη κατάθεση πρότασης για το όνομα από τον Μάθιου Νίμιτς στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, το πεδίο των τελικών συζητήσεων για τη λύση δείχνει να μεταφέρεται στο Νταβός, όπου θα μεταβεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 23 με 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στις 24 Ιανουαρίου, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι υπήρξε μεγάλη πρόοδος κατά τη συνάντηση Κοτζιά- Ντιμιτρόφ προχθές στη Θεσσαλονίκη.

Στο ελβετικό θέρετρο-σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διασταυρωμένες πληροφορίες και ανεξαρτήτως ότι δεν υπάρχουν ακόμα ανακοινώσεις- θα μεταβούν την ίδια ημέρα και οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών.

Μόνο απαρατήρητο δεν πρέπει επίσης να περάσει ότι στο Νταβός θα συμμετάσχει και η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αλλά και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ελβετικό θέρετρο θα βρίσκεται και η Κριστίν Λαγκάρντ, πλην όμως δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής συνάντηση μαζί της. Αντιθέτως φέρεται να έχει οριστικοποιηθεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας.