Ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ ζητά η ΝΔ

Την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ, ζητεί η ΝΔ, με αφορμή την αποστολή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου της σχετικής δικογραφίας.

Την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ, ζητεί η ΝΔ, με αφορμή την αποστολή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου της σχετικής δικογραφίας.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι εγείρονται «δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα».

Το πρώτο, σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελάκη, αφορά στην ουσία της διερευνόμενης υπόθεσης. «Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της ΕΛΣΤΑΤ για αυθαίρετη -κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Το δεύτερο «αφορά τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δύο Εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ, εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα».

«Μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και, μόλις χθες, εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους, με το ερώτημα "εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους", το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο» συνεχίζει ο κ. Μιχελάκης.