Quantcast

Τι ζητούν οι πολίτες - Πως αξιολογούν την κυβέρνηση

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με ποσοστό 21,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, Χρυσή Αυγή με 6,1%, Δημοκρατική Αριστερά με 5,1%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 4,1%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι 18,5%.



Μπροστά με 2,9% βρίσκεται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της KAPA RESEARCH για το Βήμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε νέες βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,7%. Το ΠΑΣΟΚ έχει ποσοστό 11,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7% και το ΚΚΕ 4,8%.



Θετικά αξιολογείται η πορεία της κυβέρνησης από το 55,2% των ερωτηθέντων και αρνητικά από το 42,7%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της KAPA RESEARCH για το Βήμα της Κυριακής.



Στην ίδια δημοσκόπηση, υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση τάσσεται το 55,6% των ερωτηθέντων, ενώ κατά το 40,6%.



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, μοιρασμένες είναι οι απόψεις σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της τρικομματικής κυβέρνησης. Θετικά αξιολογούνται από το 42,2% των ερωτηθέντων και αρνητικά από το 41,3%.



Ειδικότερα, υπέρ των αποκρατικοποιήσεων τάσσεται το 62,7% των ερωτηθέντων και μόνο το 29,4% κατά, σύμφωνα με την KAPA RESEARCH για το Βήμα της Κυριακής.



Στην ίδια δημοσκόπηση, οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών αξιολογούνται αρνητικά από το 62,7% και θετικά από το 30,9%.



Στη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, το 73,9% ζητά αναδιαπραγμάτευση ανεξάρτητα από το κόστος και μόνο το 15,5% να δεχθεί η κυβέρνηση τους όρους χωρίς διαπραγμάτευση.