Την παραίτηση του διοικητή του ΕΦΚΑ ζήτησε ο Πετρόπουλος - Εφυγε και ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ

Η παραίτηση Καποτά όσο και αυτή του διοικητή του ΕΦΚΑ είχαν προαναγγελθεί,καθώς υπήρχε ένα έλλειμμα συνεργασίας με κορυφαία στελέχη του Υπουργείου Εργασίας,που προωθούσαν την αντικαταστασή τους.


Να υποβάλει την παραίτησή του ζήτησε από το διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Αθανάσιο Μπακαλέξη, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, αφού τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπ. Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών, που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δεκτή και η παραίτηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης

Παράλληλα, δεκτή έκανε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος την παραίτηση που υπέβαλε ο διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) Αθανάσιος Καποτάς.

"Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ευχαριστεί τον κ. Καποτά για το έργο που επιτέλεσε ως Διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών. Η τοποθέτηση νέου Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες" αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Πάντως τόσο η "παραίτηση " Καποτά όσο και αυτή του διοικητή του ΕΦΚΑ είχαν προαναγγελθεί,καθώς υπήρχε ένα έλλειμμα συνεργασίας με κορυφαία στελέχη του Υπουργείου Εργασίας,που προωθούσαν την αντικαταστασή τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, enikonomia.gr

Μηταράκης: Η αποπομπή του κ. Μπακαλέξη επιβεβαιώνει ότι τίποτε δεν πάει καλά με τον ΕΦΚΑ

Πετρόπουλος: Ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ είχε ήδη παραιτηθεί - Στον ΕΦΚΑ θα μπει διοικητής τεχνολογικά καταρτισμένος

Σε ποιες περιπτώσεις μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή εισφορών από τον ΕΦΚΑ - Τι προβλέπει η απόφαση Πετρόπουλου