Quantcast

Το μυστικό γεύμα Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη στο Κολωνάκι

Τι είπαν ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. για τη στρατηγική του κόμματος και την επόμενη μέρα της χώρας.
Του Γιώργου Σιαδήμα

Στις 2:30 το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε την πόρτα του «L’ Abreuvoir» στο Κολωνάκι. Μέσα στο γνωστό γαλλικό εστιατόριο βρισκόταν ήδη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που καθόταν στα πίσω τραπέζια.

Οι δύο άνδρες είχαν ένα τετ α τετ που κράτησε πάνω από δύο ώρες και, όπως ήταν φυσικό, το μενού αν και νηστίσιμο ήταν άκρως πολιτικό… Το ραντεβού κλείστηκε λίγες ημέρες πριν, όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε καλέσει τον προκάτοχό του για να του ευχηθεί για την ονομαστική εορτή του.

Αν και οι Κυρ. Μητσοτάκης και Ευ. Μεϊμαράκης είχαν διεκδικήσει την αρχηγία της Ν.Δ. σε μια κούρσα που τα είχε όλα, πόλωση, εσωκομματικές ίντριγκες, προσωπικές επιθέσεις και συμμαχίες, έχουν καλή σχέση σε προσωπικό επίπεδο. Εξάλλου, εκτός από την τηλεφωνική επικοινωνία που έχουν, είναι η δεύτερη φορά που τα λένε από κοντά μέσα σε τέσσερις μήνες και μάλιστα στο ίδιο σημείο, στο «L’ Abreuvoir».

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν έχουν διαφορετική αντίληψη για πολιτικά ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευ. Μεϊμαράκης είπε στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει πρόβλημα ακόμα και αν εκείνος θεωρεί πως έχει κλείσει ο κοινοβουλευτικός κύκλος του και πως μπορεί να τον διευκολύνει στην προσπάθεια που κάνει για ανανέωση των ψηφοδελτίων. Επίσης κατέστησε σαφές ότι θα δώσει τη μάχη για την παράταξη από οποιαδήποτε θέση επιλέξει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews