Quantcast

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα

Στις 10.30 αναμένεται να προσγειωθεί στον εθνικό αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Οι συναντήσεις, το δείπνο και οι κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.
Στις 10:30 αναμένεται να προσγειωθεί στον εθνικό αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη σύζυγό του Εμινέ, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Θα τους υποδεχθεί, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

11:30  Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».

11:45
Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.
Επίσημη τελετή υποδοχής.
Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων.
Επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.
Παρουσίαση των δύο Αντιπροσωπειών.

12:00 Κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.

12:40 Διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

13:30 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερη συνάντηση.

14:50 Δηλώσεις στον Τύπο.

16:30 Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

19:25 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.
Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών από τον ξένο επίσημο και τη σύζυγό του.

19:30 Επίσημο δείπνο.

Την Παρασκευή

11:15 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

12:10 Άφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan.

13:30-15:00 Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

16:00 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.