Quantcast

Η Αυστραλία δεν θα μποϊκοτάρει το Μουντιάλ της Ρωσίας!

Ο υπουργός Εξωτερικών της ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα επηρεαστεί από την υπόθεση δηλητηρίασης του ρωσικού πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν σχεδιάζει να μποϋκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, με αφορμή την υπόθεση δηλητηρίασης του ρωσικού πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια.

Οταν η Αυστραλία απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες, ο Τζούλι Μπίσοπ είχε πει ότι η σκέψη για μποϊκοτάζ του κορυφαίου τουρνουά ήταν μεταξύ μιας «σειράς άλλων επιλογών διαθέσιμων στην κυβέρνηση». 

Ο ίδιος, όμως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ξεκαθάρισε ότι υπήρξε μία παρεξήγηση σχετικά με τα σχόλιά του.

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν σκέφτεται να μποϋκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Καμπέρα και διευκρίνισε:

«Όταν ερωτήθηκα, αναφέρθηκα στο γεγονός ότι η Βρετανία, για παράδειγμα, επέλεξε να ανακοινώσει ότι η Βασιλική Οικογένεια δεν θα είναι παρούσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά η Αυστραλία δεν εξετάζει το μποϊκοτάζ».

Ο Μπίσοπ τόνισε ότι η Αυστραλία είχε λάβει «κατάλληλη δράση» με την απομάκρυνση των δύο Ρώσων διπλωματών.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας (FFA) ξεκαθάρισε, όσον αφορά την ομάδα Socceroos, πως θα είναι στη Ρωσία τον Ιούνιο.

«Όπως συμβαίνει, όλες οι ομάδες που προκρίθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας της Αγγλίας, θα λάβουν μέρος σε αυτό το τουρνουά της FIFA και αυτό συνεχίζει να είναι η πρόθεσή μας», ανέφερε σχετική δήλωση της FFA.