Quantcast

Λεμπρόν Τζέιμς: Ο Τραμπ ενθαρρύνει τους ρατσιστές

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενθαρρύνει τους ρατσιστές και παρότρυνε τη χώρα να μην επιτρέψει την δημιουργία φυλετικών γραμμών.
Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενθαρρύνει τους ρατσιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρότρυνε τη χώρα να μην επιτρέψει την δημιουργία φυλετικών γραμμών.

«Έδωσε στους ανθρώπους και τον ρατσισμό ... μια ευκαιρία να βγουν έξω χωρίς φόβο», είπε ο άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς στους δημοσιογράφους πριν από το παιχνίδι εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, στις εορταστικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

«Και αυτό είναι το φοβερό για εμάς, επειδή είναι Πρόεδρος, αλλά και επειδή έχει επιτρέψει στους ανθρώπους να βγουν έξω και απλώς να αισθάνονται σίγουροι για να κάνουν αρνητικά πράγματα».


Ο Τραμπ έχει γνωρίσει σκληρή κριτική επειδή φέρεται να αποκάλεσε κάποια αφρικανικά έθνη «χώρες απόπατους» κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στον Λευκό Οίκο με τους νομοθέτες που συζητούν για τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ.

Αμέσως, αυτό οδήγησε σε ευρεία καταδίκη από πολλούς Αφρικανούς ηγέτες και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως ο ίδιος ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος που έχετε μιλήσει ποτέ μαζί».

Ο Λεμπρόν Τζέιμς δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να σταθούν ενωμένοι ενάντια στο μίσος: «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί και να κηρύττουμε τη σωστή στάση ζωής και να αγαπάμε και να γελάμε», είπε και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να ζήσουμε οπουδήποτε αλλού; Δεν νομίζω, αγαπάμε αυτό το μέρος».

Τον Αύγουστο, ο Τζέιμς, τέσσερις φορές νικητής του MVP, επιτέθηκε στον Τραμπ, όταν είπε ότι υπήρχαν «μερικοί πολύ ωραίοι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές» στην διάρκεια των διαδηλώσεων που διεξήγαγαν οι λευκοί εθνικιστές στη Βιρτζίνια, με συνέπεια ένα νεκρό.

Επίσης, ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς, Γκρέγκ Ποπόβιτς, ένας άλλος κριτικός του Τραμπ, αποκάλεσε «εθνική αμαρτία» της Αμερικής το ρατσισμό και είπε ότι δεν δέχθηκε την εξήγηση που έδωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Κάθε φορά που ακούτε κάποιον να λέει ότι δεν είναι ρατσιστής, να ξέρετε ότι είναι», είπε στους δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ