Quantcast

Ο αθλητισμός στη «μάχη» κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού

Το δικό τους μήνυμα θα στείλουν με έναν αγώνα μπάσκετ, ο Σύλλογος Βετεράνων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών και η πρωταθλήτρια ομάδα Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στις 27 Νοεμβρίου.
Το μήνυμα «Μην το βάζεις κάτω! Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να μιλήσεις!» κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, θα στείλουν με τη συμμετοχή τους σε φιλικό αγώνα μπάσκετ, ο Σύλλογος Βετεράνων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών και η πρωταθλήτρια ομάδα καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, στις 27 Νοεμβρίου, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Ο φιλικός αγώνας, με δωρεάν είσοδο για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς, διοργανώνεται για τους σκοπούς του προγράμματος «Live Without Bullying» που υλοποιείται από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Οι Έλληνες βετεράνοι καλαθοσφαιριστές είναι μεταξύ των υποστηρικτών της νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του «Live Without Bullying» και για όλη τη χρονιά οι φανέλες τους θα έχουν το λογότυπο του προγράμματος.

Τον τίτλο των «πρεσβευτών» του «Live Without Bullying» έλαβαν από το ΚΜΟΠ η μπάντα αγοριών «Τhe Players», τα μέλη της οποίας στηρίζουν ενεργά το πρόγραμμα, οι «2Girls one Map», πολύ γνωστές στα παιδιά και στους εφήβους από το κανάλι τους στο Youtube και η δημιουργός του blog TheFMartini.

«Επιστρατεύσαμε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στις ηλικιακές ομάδες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και όλα τα εργαλεία του Live Without Bullying, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους στην αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑθηναϊκούΠρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9» η πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, Δρ. Αντωνία Τορρένς.

«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα στα παιδιά και στους εφήβους με ένα έξυπνο τρόπο, ότι για όλα τα προβλήματά τους υπάρχουν λύσεις, αρκεί να επικοινωνήσουν με άτομα που εμπιστεύονται και μπορούν να βοηθήσουν σε θέματα εκφοβιστικών συμπεριφορών» τόνισε η κ. Τορρένς.