7 στα 10 διπλώματα αφαιρούνται λόγω οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ

Το 27% σχετίζεται με ανασφάλιστα οχήματα και 3% για παράβαση του κόκκινου σηματοδότη.
Περίπου 50 διπλώματα οδήγησης αφαιρούνται κάθε μήνα από την Τροχαία, με το 70% αυτών να αφορά οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 27% να σχετίζεται με ανασφάλιστα οχήματα και 3% για παράβαση του κόκκινου σηματοδότη.

Τα στοιχεία αυτά γνωστοποιήθηκαν στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κατά την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Αχαΐας, πριν από λίγες μέρες.

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Απόστολος Κατσιφάρας, «η αφαίρεση διπλωμάτων από νεαρά άτομα γιατί οδηγούσαν έχοντας καταναλώσει αλκοολούχα ποτά σε αυτή την έκταση είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα, που πρέπει να ενεργοποιήσει όλους μας».

Όσον αφορά στην λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών ο ίδιος είπε ότι «η παραλαβή των νέων διπλωμάτων οδήγησης γίνεται πλέον σε ένα μόλις μήνα, όταν στο παρελθόν απαιτείτο χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών».

Επίσης, όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης, κάθε μήνα 700-800 πολίτες δίνουν εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης και γίνονται περίπου 50 αναθεωρήσεις αδειών.

Ακόμη, ο Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του δημοσίου ΚΤΕΟ, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται αύξηση κατά 20% στον έλεγχο των οχημάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ