Quantcast

Από 12.990 ευρώ το νέο Ford Fiesta

Οι παραδόσεις του αναβαθμισμένου supermini ξεκινούν στη χώρα μας τον Ιούλιο.
Του Σπύρου Ρέκκα

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα υποδεχτεί τη νέα γενιά του Ford Fiesta. Η όγδοη γενιά κατασκευάζεται στην Κολωνία και συνεχίζει την άνω των 40 χρόνων επιτυχημένη πορεία του supermini. Οι παραδόσεις αρχίζουν τον Ιούλιο.
 
Διαθέτει νέες τεχνολογίες, αναβαθμισμένα οδηγικά χαρακτηριστικά και πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό. Οι τιμές ξεκινούν από τα 12.990 ευρώ και παρέχεται εγγύηση 8 χρόνια.

Η εμφάνισή του είναι βασισμένη στο τολμηρό στιλ του απερχόμενου Fiesta. Διατίθεται σε 3θυρο και 5θυρο αμάξωμα και διαθέτει πιο φινετσάτη και κομψή σχεδίαση. Προστέθηκαν 71 χιλ. στο μήκος και 12 χιλ. στο πλάτος.

Η νέα σχεδιαστική προσέγγιση του εσωτερικού αυξάνει την εργονομία και την άνεση.

Ο αριθμός των διακοπτών στην κεντρική κονσόλα έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό, συγκριτικά με το απερχόμενο Fiesta, ενώ πολλά χειριστήρια συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις στην οθόνη αφής 8 ιντσών.

Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται τεχνολογίες ασφάλειας μεγαλύτερης κλάσης αυτοκινήτων.

Οι προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού βασίζονται σε δύο κάμερες, τρία ραντάρ και δώδεκα αισθητήρες υπερήχων, που παρακολουθούν τα πάντα περιμετρικά του οχήματος και σκανάρουν τον δρόμο μπροστά σε απόσταση 130 μ. - περισσότερο από το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

Ανακοινώθηκε ότι είναι το πιο αθόρυβο στην κατηγορία του, με επίπεδο θορύβου βελτιωμένο κατά 7% από το απερχόμενο μοντέλο.

Είναι το δεύτερο μοντέλο της Ford που λανσάρεται με το σύστημα διασύνδεσης SYNC3, μετά το Kuga. Προσφέρει ταχύτερη απόδοση, απλούστερες εντολές και νέο σχεδιασμό των γραφικών.
 
Προσφέρεται στην ελληνική αγορά με ανανεωμένη γκάμα κινητήρων που θα περιλαμβάνει τους γνωστούς από το προηγούμενο μοντέλο κινητήρες βενζίνης 1.0 EcoBoost (100, 125 και 140 ιππων), αλλά και έναν νέο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.1 απόδοσης 85 ίππων.

Ανανεωμένη είναι και η γκάμα των κινητήρων πετρελαίου.
 
Ο γνωστός 1.5 TDCi έχει πλέον αυξήσει την ισχύ του στους 120 ίππους. Διατίθεται και με 85 ίππους. Ολοι οι κινητήρες συνδυάζονται με νέα 6τάχυτα κιβώτια ταχυτήτων.

Για πρώτη φορά διατίθεται στη πολυτελή έκδοση Vignale. Επίσης, crossover έκδοση Active με σχεδιασμό SUV, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μπάρες οροφής, πλαϊνά προστατευτικά κ.ά.