Βιβλίο για τον μακροβιότερο δημιουργικό διευθυντή οίκου μόδας

Επί σχεδόν 3 δεκαετίες, ο Μ. Bohan δημιούργησε μερικές από τις πιο γνωστές συλλογές του Dior.
Μόνον επτά άνθρωποι διαδέχθηκαν τον Κριστιάν Ντιορ ως διευθυντές δημιουργικού από την ίδρυση του παρισινού οίκου μόδας το 1946.

Οι περισσότεροι από τους σχεδιαστές υπηρέτησαν για μερικά μόλις χρόνια. Αλλά ο τρίτος διευθυντής δημιουργικού, Marc Bohan, παρέμεινε στον Dior από το 1961 έως το 1989.

Επί σχεδόν τρεις δεκαετίες, ο Bohan δημιούργησε μερικές από τις πιο γνωστές συλλογές του Dior.

Πέρασε την καριέρα του επαναπροσδιορίζοντας τις παραδοσιακές γυναικείες σιλουέτες με την καθιέρωση της λοξά κομμένης φούστας (bias-cut) και τα φορέματα drop-waist (με χαμηλή μέση).

Ένα νέο βιβλίο που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Assouline σκιαγραφεί τη λαμπρή καριέρα του Marc Bohan, του μακροβιότερου διευθυντή δημιουργικού του οίκου Christian Dior.

Το 496 σελίδων βιβλίο, με τίτλο «Dior by Marc Bohan», έγραψε ο Jerome Hanover, συντάκτης μόδας και συγγραφέας των βιβλίων, «Stars in Dior» και «Dior».

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τα κείμενα είναι του Laziz Hamani, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Το νέο βιβλίο είναι ο τρίτος τόμος της σειράς επτά φωτογραφικών βιβλίων αφιερωμένων σε κάθε έναν από τους διευθυντές δημιουργικού του Dior.

Στις σελίδες του βιβλίου «Dior by March Bohan» φιλοξενείται συνέντευξη με τον 91χρονο σχεδιαστή μόδας και στιγμιότυπα από την παρουσίαση των παιχνιδιάρικων συλλογών του, όπως της σειράς «Miss Dior» του 1967.