Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στους δήμους Σαρωνικού και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης σε δήλωση του, χαρακτήρισε αυτή την ημέρα «αφορμή για γιορτή, αλλά και για προβληματισμό...
«Δυστυχώς, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για την επίτευξη της ισότητας των δύο φύλων, υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν, κυρίως σε επίπεδο παιδείας και κουλτούρας» τονίζει ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης με αφορμή εκδήλωση του δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Παρασκευή 9 Μαρτίου.

Στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στις 7 μ.μ, θα ακουστούν ομιλίες για τον ρόλο της γυναίκας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη σύγχρονη εποχή. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από επίδειξη μόδας, μουσική και τραγούδια και θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης σε δήλωση του, χαρακτήρισε αυτή την ημέρα «αφορμή για γιορτή, αλλά και για προβληματισμό, καθώς η σύγχρονη γυναίκα δίνει έναν καθημερινό αγώνα, για να αντεπεξέλθει σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους: ως μητέρα, ως σύζυγος, ως εργαζόμενη, αλλά και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας. Η εκδήλωση που διοργανώνουμε στον δήμο Σαρωνικού, είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα αυτά τα θέματα και να τιμήσουμε τον ρόλο και τη συνεισφορά της στην κοινωνία μας.»

Επίσης εκδήλωση με τίτλο «Με 'Αρωμα Γυναίκας» διοργανώνει ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 19.00 στην αίθουσα «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έντεχνη μουσική και εκθέσεις ζωγραφικής, ενώ θα βραβευτούν γυναίκες της πόλης για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ