Quantcast

Για 12η χρονιά διοργανώνεται φέτος στην Ελλάδα ο διαγωνισμός FameLab για την επικοινωνία της επιστήμης

Ο διαγωνισμός FameLab για την επικοινωνία της επιστήμης διοργανώνεται και φέτος...
Ο διαγωνισμός FameLab για την επικοινωνία της επιστήμης διοργανώνεται και φέτος, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, από το British Council, σε συνεργασία με το Hub Science, με στόχο να αναδειχθούν στη χώρα μας νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης.

Το Famelab διοργανώνεται στο πλαίσιο του αντίστοιχου διεθνούς διαγωνισμού, που έχει δώσει μέχρι σήμερα την ευκαιρία σε πολλούς νέους να ξεχωρίσουν για τις επικοινωνιακές ικανότητές τους στην εκλαΐκευση της επιστήμης και στην παρουσίαση επιστημονικών θεμάτων με απλό και διασκεδαστικό τρόπο.

Ο προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα 12 και την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο χώρο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα) και στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 13 Μαρτίου στο British Council (Τσιμισκή 43).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους τρία λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Στη συνέχεια, μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει όσους περάσουν στον τελικό. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε άτομα 18 ετών και άνω, που εργάζονται, σπουδάζουν ή είναι απόφοιτοι στους τομείς της τεχνολογίας, μηχανικής, ιατρικής, βιολογίας, χημείας, φυσικής, μαθηματικών κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους μέχρι τη Τρίτη 6 Μαρτίου μέσω της ιστοσελίδας www.britishcouncil.gr/famelab, ενώ έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν υποβάλλοντας βίντεο.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100) στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2018.

Ο νικητής του τελικού θα μεταβεί στο Φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ στη Βρετανία τον Ιούνιο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, για να συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών στο διεθνή διαγωνισμό FameLab 2018.

Οι δέκα φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο, θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο σεμινάριο στην Επικοινωνία. Οι τρεις φιναλίστ της κριτικής επιτροπής, όσο και ο αγαπημένος του κοινού, θα κερδίσουν δώρα τεχνολογίας. Παράλληλα, θα υπάρξουν ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός, που δημιουργήθηκε το 2005 στη Βρετανία από το Cheltenham Science Festival, πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Περισσότερες πληροφoρίες για τον διαγωνισμό παρέχονται από το British Council και την ιστοσελίδα του.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ