Η επίσκεψη Παυλόπουλου στο Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης Ανωγείων

«Κόσμημα του πολιτισμού μας» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον χώρο, όπου βρέθηκε μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος του ιστορικού χωριού από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

«Κόσμημα του πολιτισμού μας» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης του δήμου Ανωγείων, το οποίο επισκέφτηκε, λίγο μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος του ιστορικού ορεινού χωριού από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις το 1944.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενημερώθηκε από την αρχαιολόγο Έφη Σαπουνά για τα εκθέματα και την ιστορία όπως αυτή αποτυπώνεται στο Κέντρο και είδε αντίγραφα ευρημάτων του Ιδαίου Άντρου και ομοιώματα αντικειμένων που έγιναν από κεραμουργούς και πιθαράδες από το χωριό Μαργαρίτες Ρεθύμνης

Κατά την αποχώρησή του, ο ΠτΔ έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Κέντρου Πληροφόρησης: «προσκύνημα σε αυτό το κόσμημα του πολιτισμού μας, το μουσείο Ζωμίνθου, μικρό μα πολύτιμο όπως ο τόπος μας. Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές».

Στη συνέχεια, ο ίδιος γευμάτισε με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και τον μητροπολίτη Ρεθύμνου, τους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Παύλο Πολάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, βουλευτές του νησιού και δημάρχους από όλους τους νομούς της Κρήτης.

Αναχωρώντας ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι πλέον αυτός ο τόπος είναι και δικός του τόπος και ότι σύντομα θα βρεθεί και πάλι στα Ανώγεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ