Quantcast

Μια detox δίαιτα χωρίς στερήσεις

Μια Αμερικανίδα διατροφολόγος υπόσχεται ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης που καταργεί τους ασφυκτικούς κανόνες και θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τη σιλουέτα που ονειρευόμαστε.
Μια Αμερικανίδα διατροφολόγος υπόσχεται ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης που καταργεί τους ασφυκτικούς κανόνες και θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τη σιλουέτα που ονειρευόμαστε.

Τα 10 βήματα της Diet Detox:

1.Συνδυάστε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες σε κάθε γεύμα π.χ. αυγά, γιαούρτι, κοτόπουλο με σπανάκι, ξηρούς καρπούς, λαχανικά αντίστοιχα. Αν εξακολουθείτε να πεινάτε, επιλέξτε επιπλέον φυτικές ίνες (π.χ. φρούτο, γλυκοπατάτα). Όπως αναφέρει η συγγραφέας, η πρωτεΐνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε δίαιτας. Τη χρειαζόμαστε γιατί βοηθά το μεταβολισμό, διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου σταθερά, ώστε η ινσουλίνη να μην ανεβαίνει απότομα και πεινάμε.
 
Επιπλέον, μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην έκδοση American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι όταν λαμβάνουμε περισσότερη πρωτεΐνη τρώμε λιγότερο συνολικά. Από την άλλη, ο συνδυασμός με φυτικές ίνες είναι σημαντικός γιατί οι δεύτερες συμβάλουν στην αίσθηση του κορεσμού και στο υγιές μικροβίωμα του εντέρου.

2.Προσθέστε λιπαρά στην πηγή πρωτεΐνης σας ή στις φυτικές ίνες σε κάθε γεύμα. Για παράδειγμα, μαγειρέψτε το αυγό σας σε λάδι καρύδας και χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο στη σαλάτα. Εμπλουτίστε το πιάτο σας με 1/2 αβοκάντο που διαθέτει καλά λιπαρά. Έχετε υπόψη σας ότι τα γαλακτοκομικά και οι ξηροί καρποί δίνουν και πρωτεΐνες και λιπαρά.

3.Να τρώτε ανά 4 ώρες περίπου και να αφήνετε να περάσουν 12 ώρες από το βραδινό μέχρι το πρωινό για να γίνει καλά η πέψη.

4.Ποντάρετε στο άμυλο καθημερινά (ρύζι, πολύσπορο ψωμί, γλυκοπατάτα). Οι ειδικοί συστήνουν να το φυλάξουμε για το βραδινό για να διατηρήσουμε σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ωστόσο, τονίζουν να μην το παρακάνουμε.

ΠΗΓΗ: Elle