Quantcast

Μήπως νιώθετε ότι κάνετε ξανά και ξανά σχέση με τον ίδιο άντρα;

Οι πρώην μας έχουν κάποια κοινά σημεία μεταξύ τους, όπως επιβεβαιώνει μια νέα μελέτη. Ίσως όμως όχι για τον λόγο που φαντάζεστε.
Εσάς ποιος είναι ο «τύπος» σας; Συνήθως κάνετε σχέση με αθλητικούς άντρες, με φιλότεχνους ή με όσους λατρεύουν τα ταξίδια;

Το πιθανότερο είναι να έχετε εντοπίσει κοινά μοτίβα σε όλες τις ερωτικές σχέσεις σας και, πράγματι, όπως επιβεβαιώνει μια νέα μελέτη, όλοι μαγνητιζόμαστε περισσότερο από ένα συγκεκριμένο «τύπο» ανθρώπου, διαφορετικό για τον καθένα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, αφού μελέτησαν δεδομένα από πάνω από 1.000 ερωτικές σχέσεις, οι οποίες είτε είχαν τελειώσει είτε συνεχίζονταν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πού ζούμε και κυκλοφορούμε παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του συντρόφου μας, όχι απαραίτητα επειδή επιδρά στις προτιμήσεις μας αλλά σίγουρα γιατί επηρεάζει τις γνωριμίες που κάνουμε.

Για παράδειγμα, άτομα ενός συγκεκριμένου μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου είναι πιθανότερο να γνωρίσουν εκείνα που ανήκουν στο ίδιο μορφωτικό ή οικονομικό επίπεδο.

Ενώ αν κάποιος πηγαίνει συχνά σε συναυλίες, είναι πιθανότερο να έρθει σε επαφή με ανθρώπους επίσης μουσικόφιλους.

Το περιβάλλον, δηλαδή, είναι μια σημαντική παράμετρος στις σχέσεις που κάνουμε. Αν λοιπόν νιώθετε πως ήρθε η στιγμή για μια αλλαγή στην ερωτική ζωή σας, δοκιμάστε καταρχήν να αλλάξετε τρόπο ζωής.

ΠΗΓΗ: elle