Ο πολιτισμός δίνει βήμα στη «μάχη» των ανθρώπων κατά του καρκίνου

«Παρ'όλα αυτά»: Μία παράσταση-μαρτυρία γυναικών για την ασθένεια τους.
Εννιά γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο ανέβηκαν στη σκηνή και μέσα από μια παράσταση με τίτλο "Παρ' όλα αυτά" μοιράστηκαν με τον κόσμο την εμπειρία τους αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους, όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από την περιπέτεια της υγείας τους.

Η παράσταση φιλοξενήθηκε στο Βασιλικό Θέατρο, με ελεύθερη είσοδο και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, για την υποστήριξη των ασθενών που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου, υπό την επιστημονική ευθύνη του κλινικού ψυχολόγου Ιωάννη Ντίνου.

Στόχος της παράστασης ήταν να μιλήσει ανοιχτά για την ασθένεια και τον πόνο της, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες και στο κοινό, μέσω της τέχνης, να μετατρέψουν τη δύσκολη αυτή εμπειρία σε δημιουργία και ομορφιά.
 
Ως οδοιπόροι στη δύσκολη διαδρομή τους μέσα από την ασθένεια, οι γυναίκες, πλέκοντας και δημιουργώντας μία συνεκτική ιστορία ανθρωπιάς, συναισθηματισμού, χαράς και λύπης, οδήγησαν στην πρωταρχική επίδραση του θεάτρου: τη λυτρωτική μέθεξη του κοινού με τα δρώμενα επί σκηνής.

Η σκηνοθεσία ήταν της Γεωργίας Μαυραγάνη, και οι γυναίκες που υποδύονται τους ρόλους οι: Καλλιόπη Γανιάρη, Ελένη Γιαννακούρου, Τζένη Δούπη, Θάλεια Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μάρα Παυλοπούλου, Μαίρη Τσουκαλά, Στέλλα Χατζημιχαήλ, Φωτεινή Χάψα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξετάσεις έγκαιρης διάγνωσης για καρκίνο του μαστού σε δεκάδες δήμους