Οι φοιτητές καινοτομούν

Στον ελληνικό τελικό του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup διακρίθηκε το project «Epione» (Ηπιόνη) από την ομάδα του ΑΠΘ (VIDEO).
Το πρώτο βραβείο στον ελληνικό τελικό του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup απέσπασε η ομάδα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι Κώστας Βρένας, Σταμάτης Γεωργούλης, Στέφανος Ελευθεριάδης και Δημήτρης Τζιώνας με το project τους με τίτλο "Ηπιόνη" θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς τον Ιούλιο στη Νέα Υόρκη.

Η "Ηπιόνη" αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πόνου (σωματικού και ψυχολογικού), ανεπτυγμένου σε περιβάλλον .NET, που στηρίζεται στην πλατφόρμα Azure (cloud) και εισάγει μια νέα αντίληψη στη χρήση της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου και διαχρονικού προβλήματος, όπως είναι ο πόνος. Την πλατφόρμα "δοκίμασε" σε πραγματικό χρόνο και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, κ. Παύλος Τσίμας.
Ο μέντορας της ομάδας "Epione", κ. Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δήλωσε για την νίκη της ομάδας του: «Ο πόνος υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Η «Epione» (Ηπιόνη) φτιάχτηκε προς μία κατεύθυνση για να βοηθάει τους ανθρώπους ώστε να τον αντιμετωπίσουν».

Δείτε video για το project "Ηπιόνη"
Ο φοιτητικός διαγωνισμός Imagine Cup της Microsoft πραγματοποιείται διεθνώς από το 2003 και παροτρύνει τους νέους να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις λογισμικού που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων παγκοσμίως.

Με κεντρικό θέμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων», οι νέοι επιστήμονες κλήθηκαν να προτείνουν λύσεις τεχνολογίας που θα υπηρετούν έναν από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (Millennium Development Goals), όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Ο.Η.Ε. Οι φοιτητές που ανταποκρίθηκαν για το έτος 2011 στην πρόσκληση συμμετοχής στο Imagine Cup ξεπέρασαν τους 1.000 στην Ελλάδα και 300.000 παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες και video για τις ομάδες και τις εφαρμογές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Microsoft, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://bit.ly/icgr2011.