Πέντε συμβουλές για λαμπερό χαμόγελο

Αν δεν είναι λευκό και αστραφτερό όπως παλιά, ίσως ορισμένες κακές συνήθειες κρύβονται από πίσω. Μάθετε ποιες είναι.
Το λαμπερό χαμόγελο δεν είναι μόνο δείκτης καλής στοματικής υγιεινής, αλλά χαρίζει αυτοπεποίθηση και μας δείχνει νεότερους. Μάθετε τι μπορεί να κάνετε λάθος και να το χάσατε στην πορεία, ώστε να αλλάξετε συνήθειες.

Καταναλώνετε πολλούς χυμούς

Τα πορτοκάλια και ειδικά τα φρούτα που ανήκουν στα κιτροειδή περιέχουν οξέα που μπορούν να αδυνατίσουν το πάχος της αδαμαντίνης. Το ίδιο συμβαίνει και με προϊόντα που περιέχουν ξύδι. Μια λύση είναι να ξεπλένετε με νερό το στόμα σας αμέσως μετά και να πίνετε τους χυμούς και τα αναψυκτικά με καλαμάκι.

Καταναλώνετε πολύ καφέ

Ροφήματα όπως ο καφές, το τσάι και άλλα βότανα αφήνουν χρωστικές στα δόντια, ειδικά όταν δεν τα ξεπλένετε με νερό αμέσως μετά. Η αδαμαντίνη είναι πορώδης και αυτά τα αφεψήματα μπορούν να αλλάξουν το χρώμα τους.

Καπνίζετε

Οι χημικές ουσίες στα τσιγάρα αφήνουν κηλίδες στην αδαμαντίνη των δοντιών οι οποίες δεν φεύγουν με το απλό βούρτσισμα.

Δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας

Η κακή στοματική υγιεινή μπορεί να προκαλέσει συγκέντρωση πλάκας στα δόντια αλλά και να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης ουλίτιδας.

Έχετε ξηροστομία

Σε μια τέτοια κατάσταση που το pH του στόματος αλλάζει, πολύτιμες ουσίες στο σάλιο όπως τα ένζυμα και τα μεταλλικά στοιχεία δεν βρίσκονται σε σωστή ισορροπία για να προστατεύσουν τα δόντια από τα βακτήρια και αυτό μερικές φορές αλλάζει το χρώμα τους.

ΠΗΓΗ: Elle