Πώς να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από τη ρύπανση!

Συνθέσεις για το πρόσωπο που λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας ενάντια στους ρύπους του αέρα και επαναφέρουν την χαμένη υγεία του δέρματος.
Ο μολυσμένος αέρας δημιουργεί ελεύθερες ρίζες στο δέρμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο και εμποδίζουν την παραγωγή του, επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.
 
Ως αποτέλεσμα, η επιδερμίδα αποκτά ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο και υφή ενώ παράλληλα δείχνει θαμπή.

Η λύση: «Πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα ήπιο καθαριστικό που θα απομακρύνει τους ρύπους, οι οποίοι οδηγούν σε φλεγμονή, ενώ παράλληλα θα βοηθηθεί και η αποκατάσταση του επιδερμικού ιστού. Ο τελευταίος παίζει σημαντικό προστατευτικό ρόλο για τον έλεγχο και τη ρύθμιση της απώλειας νερού στο δέρμα. Έτσι ενισχύουμε τους εσωτερικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας που καταπολεμούν τα σημάδια του χρόνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση σαπουνιού σε συνδυασμό με μία βούρτσα καθαρισμού απομακρύνει πιο αποτελεσματικά τα μικροσωματίδια του μολυσμένου αέρα», λέει ο Joshua Zeichner, διευθυντής Κοσμητικής και Κλινικής Δερματολογίας του Νοσοκομείου Mount Sinai στη Νέα Υόρκη.

Στη συνέχεια απλώνουμε στο πρόσωπο serum και κρέμα ημέρας πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C και ιδεβενόνη, τα οποία δημιουργούν ένα πλέγμα προστασίας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

ΠΗΓΗ: elle.gr