«Σποτ "κανονικότητας" και όχι προεκλογικό»

Παρά τα όσα γράφονται για το πρόσφατο σποτάκι με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και το ενδεχόμενο να δείχνει ότι οι κάλπες πλησιάζουν, από το Μαξίμου εξηγούν ότι παραείναι λόου μπάτζετ για να είναι προεκλογικής υφής.
του Φοίβου Κλαυδιανού

Παρά τα όσα γράφονται για το πρόσφατο σποτάκι με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και το ενδεχόμενο να δείχνει ότι οι εκλογές πλησιάζουν, από το Μαξίμου εξηγούν ότι παραείναι λόου μπάτζετ για να είναι προεκλογικό το συγκεκριμένο σποτ.

Μαθαίνουμε, δε, ότι έχει γυριστεί "εκ των ενόντων", δηλαδή με μια απλή κάμερα και από συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Εξάλλου έχουν γυριστεί αρκετά τέτοια σποτ εδώ και μήνες, απλά σε αυτά δεν πρωταγωνιστούσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ως προς το επικοινωνιακό μήνυμα που θέλει να περάσει το Μαξίμου, αυτό είναι διπλό.

Πρώτον, θέλει να δείξει ότι η χώρα παύει να είναι το μαύρο και φοβισμένο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά ξαναγυρνά σε μια κανονικότητα (όπως λέει και στο σχετικό στιγμιότυπο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ) και αντιμετωπίζεται με σεβασμό όπως και οι υπόλοιπες χώρες.

Δεύτερον, επιστρέφονται στην αντιπολίτευση όσα έλεγε τα προηγούμενα χρόνια για το ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει συνομιλητές σε διεθνές επίπεδο. Κατά την κυβέρνηση, οι συναντήσεις με Ομπάμα, Τραμπ, Μακρόν, Πούτιν κτλ. αποδεικνύουν το αντίθετο, δηλαδή ότι ο πρωθυπουργός είναι διεθνώς αναγνωρισμένη πολιτική προσωπικότητα για τον ριζοσπαστισμό του και την επιμονή να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Να πούμε, τέλος, ότι θα ακολουθήσει και άλλο ένα σποτ για την κανονικότητα, που το περιεχόμενο του θα επικεντρώνεται στο εσωτερικό της χώρας.