Quantcast

Τι αλλάζει στον κυκλοφοριακό «χάρτη» της Θεσσαλονίκης – Ποιες ρυθμίσεις ακολουθούν

Διπλής κατεύθυνσης είναι ξανά το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας από την ομώνυμη πλατεία μέχρι την οδό Εγνατία, ύστερα από 4,5 χρόνια μονοδρόμησης.
Διπλής κατεύθυνσης είναι ξανά το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας από την ομώνυμη πλατεία μέχρι την οδό Εγνατία, ύστερα από 4,5 χρόνια μονοδρόμησης, όπως επισήμανε, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.".

Ο Γιάννης Μυλόπουλος. προανήγγειλε, επίσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βενιζέλου από το καλοκαίρι, αλλά και ένα τριήμερο εκδηλώσεων εντός του Μαΐου, υπό τον τίτλο "Άνοιξη στο Μετρό".

"Έχει ήδη γίνει η οδοσήμανση από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και αναμένεται η ρύθμιση των σηματοδοτών. Το συγκεκριμένο τμήμα, μήκους περίπου 200 μέτρων, είχε μονοδρομηθεί τον Νοέμβριο του 2013 και σήμερα, καθώς έχουν ουσιαστικά στερεωθεί οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον σταθμό Αγ. Σοφίας, ξαναδίνεται σε κυκλοφορία δύο όψεων" υπογράμμισε.

Εξήγησε, δε, ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι να τελειώσει το έργο κατασκευής του Μετρό και επισήμανε ότι οι διαδικασίες για την επίτευξη του σημερινού στόχου "έτρεξαν" με γοργό ρυθμό, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση επί της οδού Εγνατίας, που έγινε δυσχερέστερη λόγω του περιορισμού της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Βενιζέλου μόνο σε μία λωρίδα.

Πολιτική κόντρα για το νερό στην Θεσσαλονίκη και εισαγγελική παρέμβαση για τις ευθύνες

Ερωτηθείς για την οδό Βενιζέλου, ο ίδιος επισήμανε ότι θα κλείσει τελείως στο τμήμα πάνω από την Ερμού και έως την Εγνατία για "έναν έως δύο μήνες στη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι να κατασκευαστεί η πλάκα οροφής του σταθμού".

Βέβαια, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο καθηγητής, η διάρκεια αποκλεισμού του συγκεκριμένου τμήματος "θα εξαρτηθεί από την πρόοδο της αρχαιολογικής έρευνας".

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε." σημείωσε ότι οι καταλήψεις των εργοταξίων σταδιακά περιορίζονται και τόνισε ότι πριν από τη διοργάνωση της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τον Σεπτέμβριο, θα έχει απελευθερωθεί το τμήμα στην περιοχή του Συντριβανίου, "εκεί που σήμερα δημιουργείται ένα σαλιγκάρι στην κυκλοφορία".

Εκδηλώσεις τον Μάιο

Εντός του Μαΐου και για ένα τριήμερο, θα έχουν τη δυνατότητα οι Θεσσαλονικείς να διαπιστώσουν ...ιδίοις όμμασι τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και την πρόοδο που έχει γίνει στο έργο, στη διάρκεια των εκδηλώσεων "Ανοιξη στο Μετρό".

Όπως τόνισε ο κ. Μυλόπουλος, στο τριήμερο αυτό θα γίνουν εκθέσεις φωτογραφίας και θα εκτεθούν και ευρήματα σε "κάποιον ή κάποιους" από τους πιο προχωρημένους κατασκευαστικά σταθμούς, ήτοι τους σταθμούς Ευκλείδη, Παπάφη, Συντριβάνι, ίσως και του Σιδηροδρομικού Σταθμού.