Το καλύτερο σχεδιαστικά όχημα στην κατηγορία του

Το Skoda Karoq κέρδισε τον τίτλο του πιο όμορφου compact SUV της χρονιάς.
Το Skoda Karoq ψηφίστηκε ως το καλύτερο σχεδιαστικά μοντέλο στην κατηγορία των compact SUV από τους αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού «Auto motor und sport», επικρατώντας ανάμεσα σε 17 ανταγωνιστικά μοντέλα και κερδίζοντας το πολυπόθητο βραβείο «Autonis».

Στη ψηφοφορία για το 17ο «Autonis», την διάκριση διεκδίκησαν 88 νέα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 μήνες σε 10 διαφορετικές κατηγορίες.

Το μοντέλο απέσπασε το 28,7% των 16.600 ψήφων, εξασφαλίζοντας τον τίτλο του πιο ωραίου σχεδιαστικά μοντέλου ανάμεσα σε όλα τα SUV.

Ο δυναμικός αλλά κάθε άλλο παρά ψυχρός σχεδιασμός του με τις ξεκάθαρες γραμμές του, είναι χαρακτηριστικός της νέας φιλοσοφίας της μάρκας για το design των SUV της.

Ο τρόπος που έχουν σχεδιαστεί οι εμπρός προβολείς, το πώς αυτοί «δένουν» σχεδιαστικά με την εντυπωσιακή μάσκα, οι μικρές προεξοχές σε διάφορα σημεία σε συνδυασμό με την κλίση που δημιουργείται στην γραμμή της οροφής, αποτελούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του design του Karoq.

Αν προστεθεί σε αυτά η γραμμή tornado (ανεμοστρόβιλου), η οποία εκτείνεται από τα μπροστινά φτερά μέχρι τα πίσω φώτα, με τους θόλους των τροχών να επικαλύπτονται από τα φαρδιά διακοσμητικά πάνελ - ένα τυπικό οπτικό χαρακτηριστικό των SUV της Skoda, συμπληρώνεται η σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Karoq.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το design του μοντέλου θα γίνει ακόμα πιο συναρπαστικό, καθώς από την Άνοιξη του 2018, αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, με πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης και παραμετροποίησης από τον οδηγό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ