Quantcast

Υπερσύγχρονο μηχάνημα λέιζερ στην υπηρεσία ασθενών

Τη δυνατότητα αναίμακτης διουριθρικής αφαίρεσης λίθων από το ουροποιητικό σύστημα παρέχει το υπερσύγχρονο μηχάνημα λιθοτρίπτη, το οποίο παρέλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
Τη δυνατότητα αναίμακτης διουριθρικής αφαίρεσης λίθων από το ουροποιητικό σύστημα παρέχει το υπερσύγχρονο μηχάνημα λέιζερ λιθοτρίπτη, το οποίο παρέλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος πριν από λίγες μέρες, «το μηχάνημα αποκτήθηκε ύστερα από χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, και ύστερα από τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο καλής λειτουργίας θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία. Με την απόκτηση του λέιζερ λιθοτρίπτη από το Γ.Ν. Χανίων οι ασθενείς του νομού που θα πρέπει να υποβληθούν σε αφαίρεση λίθων από το ουροποιητικό, δεν θα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ή σε νοσοκομεία των Αθηνών».

Κάθε χρόνο, περίπου 200 ασθενείς από τα Χανιά αναγκάζονται να μετακινηθούν, για να υποβληθούν σε επέμβαση με λέιζερ λιθοτρίπτη. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επέμβαση είναι αναίμακτη και απαιτεί μόλις μία ημέρα νοσηλείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μελέτη-σήμα κινδύνου: 3 στους 10 κατοίκους της Πτολεμαΐδας εμφανίζουν καρκίνο