Quantcast

Ανατροπή τίτλου για τη Λίβερπουλ

Eπτάψυχη -για μια ακόμη φορά- στη μάχη του τίτλου αποδεικνύεται η Λίβερπουλ! 

Παρόλο που ζορίστηκε για τα καλά στην έδρα της ψυχωμένης Σαουθάμπτον, η ομάδα του Κλοπ - χάρη σε γκολάρα του Σαλάχ - απέδρασε με διπλό-χρυσάφι στην προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος (3-1). 

Πριν καν συμπληρωθεί δεκάλεπτο στο «Σεντ Μέρις» οι γηπεδούχοι είχαν ήδη αξιοποιήσει το δυνατό ξεκίνημά τους: Με κοντινό πλασέ του Λονγκ έπειτα από σέντρα του Μπέρτραντ και κεφαλιά-πάσα του Χόιμπιεργκ. 

Ωστόσο οι «κόκκινοι» δεν πτοήθηκαν. Παρόλο που πέρασαν ένα διάστημα πίεσης, έμειναν όρθιοι. Και τελικά κατάφεραν ν’ απαντήσουν πριν το ημίχρονο: 

Χάρη σε παλικαρίσια κεφαλιά του Κεϊτά έπειτα από φάση διαρκείας (η οποία πάντως ξεκίνησε από οφσάιντ του Σαλάχ). 

Έχοντας μπροστά τους λοιπόν ένα ημίχρονο για να πετύχουν την ανατροπή, οι παίκτες του Κλοπ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Στρίμωξαν τη Σαουθάμπτον στην περιοχή της. 

Και αφότου διαμαρτυρήθηκαν (σωστά) για πέναλτι του Γιοσίντα στον Κεϊτά, το οποίο δεν δόθηκε, λυτρώθηκαν στο 80’ από τον ποιοτικότερο παίκτη τους. Διότι ο Σαλάχ διέσχισε το μισό γήπεδο (σε αντεπίθεση έπειτα από κόρνερ) και πλασάροντας τη σωστή στιγμή, έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς των «κόκκινων». 

Αυτό ήταν… Η Λίβερπουλ είχε γυρίσει τούμπα το ματς. Κι όταν ο Χέντερσον «κλείδωσε» οριστικά το τρίποντο στο 86’, δικαίως πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη, που την επανέφερε (έστω και με παιχνίδι περισσότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι) στην κορυφή της βαθμολογίας.