Quantcast

Ανοίγει ο δρόμος για την παραμονή Πόνσε στην ΑΕΚ

Η χθεσινή μέρα έφερε δύο εξελίξεις που φέρνουν αισιόδοξα μηνύματα για τη δύσκολη προσπάθεια της ΑΕΚ να κρατήσει τον Έκι Πόνσε στο ρόστερ της και μετά το καλοκαίρι.

Η απόφαση της UEFA να μην αποκλείσει την Ένωση από την Ευρώπη, αλλά να τη θέσει υπό επιτήρηση για μία διετία (και να της επιβάλει ποινή δύο αγωνιστικών χωρίς κόσμο) καθιστά αυτομάτως πολύ πιο δελεαστική για τον Αργεντινό στράικερ την παραμονή του στον δικέφαλο, αφού ενδεχόμενος περιορισμός της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις θα επηρέαζε αρνητικά την απόφασή του. Παράλληλα, ο Πόνσε δήλωσε ανοιχτά πως αν αποφάσιζε ο ίδιος, πιθανότατα θα έμενε στην ΑΕΚ.

Η Ένωση σε μια κρούση που είχε κάνει στη Ρόμα, η οποία διατηρεί τα δικαιώματά του, είχε λάβει ως απάντηση πως θα πρέπει πρώτα να διερευνήσει τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή για ενδεχόμενη παραμονή του στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που ο 21χρονος άσος επιθυμεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις οικονομικής φύσεως τόσο με την ιταλική ομάδα όσο και με τον ίδιο.

Μπορεί η ρήτρα να είναι υψηλή (7 εκατ. ευρώ, αφήνοντας 15% μεταπώληση στη Ρόμα ή 7 εκατ. με 30% μεταπώληση), αλλά στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο εκτιμούν πως ένας παίκτης με τα αγωνιστικά στοιχεία, την ηλικία και τις δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης του Πόνσε αξίζει μια τέτοια επένδυση και μπορεί να κάνει απόσβεση και με το παραπάνω στα χρήματα που θα δοθούν.