Quantcast

Εντυπωσιακή πρωτοβουλία της Serie A για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Βίας στις γυναίκες

Μία εντυπωσιακή πρωτοβουλία πήρε η Serie A για την 13η αγωνιστική, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Βίας ενάντια στις Γυναίκες (25 Νοεμβρίου). 

Έτσι, μεταξύ Σαββάτου και Δευτέρας, παίκτες και διαιτητές στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας, θα εμφανιστούν με ένα κόκκινο σημάδι στο πρόσωπό τους, σύμβολο της εκστρατείας «Κόκκινο στη βία», η οποία θα αναπτυχθεί στο ποδόσφαιρο με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου. 

Το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει επιλέξει το κόκκινο ως σύμβολο, σαν την πιο σημαντική κόκκινη κάρτα που πρέπει να  δοθεί για τη βία κατά των γυναικών, «να εκδιώξει τον φόβο με τον οποίο ζουν τα θύματα κάθε ημέρα», ανέφερε η Lega σε ανακοίνωσή της.

Οι παίκτες θα συνοδεύονται επίσης από κορίτσια που θα φορούν το μπλουζάκι της καμπάνιας, ενώ επιπλέον, θα παρουσιάζεται από τους πίνακες σε κάθε γήπεδο το βίντεο της. Η πρωτοβουλία θα έχει επίσης αναφορά στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ οι παίκτες θα ενθαρρύνουν με μηνύματά τους πολίτες, να συμμετάσχουν στην εκστρατεία με το hashtag #unrossoallaviolenza.

Η πρωτοβουλία της Lega γίνεται με την συνεργασία του οργανισμού WeWorld Onlus, που τα τελευταία 20 χρόνια υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών στον κόσμο. 

«Αυτή η εκστρατεία με τη Serie A μας βοηθά να ενισχύσουμε τη φωνή μας ενάντια στη βία κατά των γυναικών, διότι η συνειδητοποίηση και η πρόληψη είναι τα κύρια μέσα για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου», δήλωσε ο πρόεδρος του WeWorld Onlus, Μάρκο Κιεζάρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Lega Serie A, Γκαετάνο Μιτσίκε, δήλωσε ότι «το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών γίνεται όλο και πιο δραματικό και απαράδεκτο, πρέπει όλοι να εργαστούμε σκληρά για να τερματίσουμε αυτό το δράμα. Να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που θα ευαισθητοποιηθούν σχετικά με αυτό το πρόβλημα της κοινωνίας».