Quantcast

Επίσημο: Στη Ρόμα ο Ρανιέρι μέχρι το καλοκαίρι!

Και επισήμως νέος προπονητής της Ρόμα είναι ο Κλάουντιο Ρανιέρι!

Λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του από τη Φούλαμ, ο 67χρονος άλλοτε προπονητής της Εθνικής Ελλάδας υπέγραψε στους «τζιαλορόσι» μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.

Ο Ιταλός τεχνικός επιστρέφει σε ένα γνώριμο για εκείνον περιβάλλον, καθώς στη Ρόμα εργάστηκε από το 2009 μέχρι το 2011. Κατά τη θητεία του στην ομάδα της Ρώμης μέτρησε 50 νίκες, 17 ισοπαλίες και 23 ήττες σε 90 ματς.

Παλαιότερα έχει κοουτσάρει Κάλιαρι, Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Πάρμα, Γιουβέντους, Ίντερ, Μονακό, Ναντ και Λέστερ. Με τις «αλεπούδες», άλλωστε, έγραψε ιστορία, καθώς τη σεζόν 2015-2016 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Premier League.

Η Ρόμα γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό στην παράταση της αναμέτρησης του «Ντραγκάο» από την Πόρτο και η πορεία της στο Champions League σταμάτησε στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Έτσι, η επιστροφή των «τζιαλορόσι» στην ιταλική πρωτεύουσα έφερε εξελίξεις, καθώς απομακρύνθηκε από τη θέση του προπονητή ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο.

Ο κόουτς από την Πεσκάρα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας το καλοκαίρι του 2017, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει τη διετία. Άφησε τη Ρόμα την τρέχουσα σεζόν εκτός Ευρώπης, εκτός Coppa Italia και στην έκτη θέση της Serie A.