Quantcast

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ στις ρωσικές καταγγελίες και η τοποθέτηση Σαββίδη

Για ψευδείς και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές καταγγελίες περί προπηλακισμού Ρώσου δημοσιογράφου χθες στην Τούμπα, κάνει λόγο ο ΠΑΟΚ, που όμως, σύμφωνα και με δήλωση του μεγαλομετόχου του Ιβάν Σαββίδη, θα προχωρήσει σε έρευνα για το θέμα που δημιουργεί η σχετική καταγγελία. 

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε επιστολή αύριο το πρωί προς την UEFA, ενώ για το θέμα ρωτήθηκε και ο Ιβάν Σαββίδης από ρωσικά ΜΜΕ, τονίζοντας πως δεν πιστεύει στην ύπαρξη τέτοιου περιστατικού, όμως θα κάνει έρευνα.

Η σχετική δήλωσή του είναι: «Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες είμαι συνεχώς σε ένα αεροπλάνο και μόλις πριν μια ώρα προσγειώθηκα ξανά. Μου έστειλαν μια ενημέρωση για μια ένταση, αλλά δεν το πιστεύω και δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά σας υπόσχομαι πως θα το ερευνήσω. Για αυτό να μην έχετε καμία αμφιβολία. Δεν μπορώ να πιστέψω πως οπαδοί του ΠΑΟΚ θα επιτίθονταν σε δημοσιογράφους. Προφανώς θα υπήρξε κάποια πρόκληση. Οι Έλληνες στη βόρεια Ελλάδα αγαπάνε τους Ρώσους περισσότερο και από ό,τι τους αγαπάνε οι ίδιοι οι Ρώσοι».

Στο μεταξύ από χθες το βράδυ, λίγη ώρα μετά την λήξη του αγώνα της Τούμπας, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ, Ηλίας Γεροντίδης, ξεκίνησε έρευνα για το καταγγελθέν περιστατικό χωρίς να γίνει γνωστό και το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής. Μάρτυρες που παρίσταντο εκείνη την στιγμή στην είσοδο των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, αναφέρουν πως υπήρξε ένας διαξιφισμός οπαδών του ΠΑΟΚ με Ρώσους δημοσιογράφους, χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία του περιστατικού.