Quantcast

«Ίδρωσε» η Φενέρμπαχτσε, «ξύπνησε» η Ζαλγκίρις

Η ήττα της πρεμιέρας «ταρακούνησε» την Ζαλγκίρις Κάουνας, με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να αποδρά με τεράστιο «διπλό» από την Κωνσταντινούπολη. 

Οι Λιθουανοί επικράτησαν με 93-79 της Αναντολού Εφές, πανηγυρίζοντας την πρώτη εφετινή νίκη τους στην Euroleague, «προσγειώνοντας» τους Τούρκους, μετά το «διπλό» επί της Μπάγερν στην 1η αγωνιστική. Πρωταγωνιστής των νικητών, ο Μπράντον Ντέιβις με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 μπλοκ.

Την ίδια στιγμή, η Φενερμπαχτσέ... ίδρωσε απέναντι στην Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά τελικά έκοψε πρώτη το... νήμα του τερματισμού με 93-85 στην Κωνσταντινούπολη, αυξάνοντας σε 2-0 το ρεκόρ της. 

Ο άσος στο... μανίκι του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που έβλεπε για 35 λεπτά τους Ρώσους να απειλούν με «διπλό», ήταν ο Μπόμπι Ντίξον, ο οποίος σηκώθηκε από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο, οδηγώντας την ομάδα του στην επιτυχία. 

Σε 12 λεπτά συμμετοχής ο Αμερικανός είχε 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Καλή εμφάνιση και από τον Κώστα Σλούκα, με τον Έλληνα γκαρντ να μένει στο παρκέ για 22 λεπτά με απολογισμό 13 πόντους, χωρίς όμως βοήθεια στη δημιουργία (0 ασίστ). Από την Κίμκι, ο Αλεξέι Σβεντ έπιασε και πάλι υψηλή απόδοση (26π., 8ασ.), χωρίς όμως να καταφέρει να οδηγήσει τους Ρώσους στην πρώτη εφετινή νίκη στην Euroleague. 

Τέλος, η Ρεάλ Μαδρίτης με πρωταγωνιστή τον Άντονι Ράντολφ (25π., 11ρ.) και άξιο συμπαραστάτη του τον Φακούντο Καμπάτσο (21π., 7ασ.) πέρασε νικηφόρα από το Μιλάνο, υποχρεώνοντας την Αρμάνι στην πρώτη ήττα της. 

Οι Ισπανοί επικράτησαν με 91-85, απογοητεύοντας τον γνώριμο μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Μάικ Τζέιμς (21π., 7ασ.), και τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ (20π.) που πάλευαν μόνοι από την ιταλική ομάδα