Quantcast

Κυπελλούχος Ιταλίας η Λάτσιο, 2-0 την Αταλάντα

Χάρη σε δύο τέρματα στο τέλος από τους Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Κορέα, η Λάτσιο επικράτησε με 2-0 της Αταλάντα στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια. 

Ο τελικός ήταν σφιχτός, κλειστός, ένα τυπικό ιταλικό ματς με πολύ τακτική, μεγάλη έμφαση στην άμυνα και λίγες φάσεις.

Ωστόσο, η Λάτσιο ήταν ένα κλικ πιο επικίνδυνη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κυρίως στις στημένες φάσεις. Από δύο τέτοιες Ατσέρμπι (14΄) και Λούκας Λέιβα (24΄) έφτασε κοντά στο γκολ απέναντι στην ομάδα του Μπέργκαμο, η οποία έμοιαζε εμφανώς τρακαρισμένη.

Ο τελικός φαινόταν ότι θα κριθεί σε μία λεπτομέρεια. Ο Αλεχάντρο Γκόμες σημάδεψε το δοκάρι (77’) στην κορυφαία στιγμή στον τελικό για την Αταλάντα, που λίγο αργότερα βίωσε την απόλυτη ψυχρολουσία.

Στο 82΄ μετά από κόρνερ του Λούκας Λέιβα, ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, ο οποίος μόλις είχε μπει στην αναμέτρηση άνοιξε το σκορ με κεφαλιά και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Σιμόνε Ιντζάγκι.

Στο 89΄ κι ενώ όλη η Αταλάντα είχε βγει μπροστά, ο Κορέα έφυγε σαν «σφαίρα» στην αντεπίθεση πέρασε και τον τερματοφύλακα και με πανηγυρικό τρόπο διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Έτσι έδωσε το 7ο κύπελλο Ιταλίας στην Λάτσιο και τον πρώτο της τίτλο από το 2013.

Αταλάντα: Γκολίνι, Μαντσίνι, Τζιμσίτι, Μασιέλο, Χάτεμπερ, Ντε Ρουν (85' Πάσαλιτς), Φρόιλερ, Καστάν (85' Γκόσενς), Γκόμες, Ίλιτσιτς, Ζάπατα (85' Μπάροου).

Λάτσιο: Στρακόσια, Λουίς Φελίπε, Ατσέρμπι, Μπάστος (36' Ράντου), Μάρουσιτς, Παρόλο, Λέιβα, Λουίς Αλμπέρτο (78' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Λούλιτς, Κορέα, Ιμόμπιλε (66' Καϊσέδο).