Quantcast

Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι των ουραγών στη Ριζούπολη

Απόλλων και Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στη Ριζούπολη, με τους γηπεδούχους να μην κερδίζουν σε έναν ακόμα «τελικό» και τους φιλοξενούμενους να παραμένουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Χαρακτήρα πρόωρου τελικού είχε το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.

Ο οικοδεσπότης Απόλλων Σμύρνης παρατάχθηκε στο γήπεδο γνωρίζοντας πως επί της ουσίας παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για την παραμονή.

Όσο ανάγκη όμως είχε τους βαθμούς η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άλλο τόσο τους είχε ανάγκη και ο Λεβαδειακός για να πάρει ανάσες και να μείνει δυνατά στο κυνήγι της παραμονής.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεκίνησε με 4-2-3-1, καθώς ο Βάσιτς ήταν  κάτω από τα γκολπόστ, οι Γκίνο, Λούκιτς, Κύργιας και Οριουέλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Ντ' Ούρσο και Κονέ στον άξονα, οι Ακόστα, Ντεφεντερίκο στα άκρα, ο Μπεντινέλι οργανωτής και ο Ναζλίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Βοιωτοί είχαν ανάλογη διάταξη, καθώς ο Μπάγιτς βρίσκονταν στο τέρμα, οι Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ανγκουά και Ντιόγκο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Ζησόπουλος «ανέβηκε» στα χαφ και ήταν στο πλευρό του Μητρόπουλου, ο Στανόγεβιτς είχε ρόλο «κουμανταδόρου», οι Γιακουμάκης, Σαβαντογκό ξεκίνησαν στα «φτερά» και ο Ιωαννίδης προωθημένος.

Το ματς ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και την μπάλα πάνω – κάτω, όπως αναμενόταν άλλωστε, δεδομένου πως η ισοπαλία δεν βόλευε καμία από τις δύο ομάδες.

Έτσι, το α΄ημίχρονο έκλεισε με 12 τελικές προσπάθειες (7 για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και 5 για την ομάδα της Λιβαδειάς) με κορυφαία όλων αυτή στο 30ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι τότε «άγγιξαν» το γκολ, ωστόσο ο Τσαμπούρης έδιωξε πάνω στη γραμμή πλασέ του Ντεφεντερίκο, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα της Βοιωτίας.

Σε γρήγορο τέμπο κύλησε το παιχνίδι και στο β΄ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν ξεκάθαρους επιθετικούς προσανατολισμούς.

Ο Απόλλων έδειχνε να «φλερτάρει» πιο έντονα με το γκολ και το άγγιξε στο 62΄. Σε αυτό το χρονικό σημείο το αριστερό κάθετο δοκάρι έσωσε τους Βοιωτούς από ένα αυτογκόλ του Μητρόπουλου, που έδιωξε λάθος με το κεφάλι.

Όσο το παιχνίδι πήγαινε προς το φινάλε, οι δύο ομάδες εντείναν τις προσπάθειες τους για το πολυπόθητο γκολ, χωρίς όμως να το βρουν, αφού στο 77' σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το τέρμα του Γιακουμάκη.

Ο βαθμός που έριξαν τελικά στο σακούλι δεν εξυπηρετεί τα σχέδια κανενός και τους κρατάει και τους δύο στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, με το μέλλον τους στην κατηγορία να διαγράφεται δυσοίωνο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βάσιτς, Γκίνο, Λούκιτς, Κύργιας, Οριουέλο, Ντ’ Ούρσο, Κονέ, Ακόστα (83' Βάρκας), Τομάς, Ναζλίδης (54' Ελ Χέλβε), Ντεφεντερίκο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Αντιλέχου, Ζησόπουλος (69' Καραχάλιος), Ανγκουά, Τσαμπούρης, Σαβαντογκό, Μητρόπουλος, Στανόγεβιτς (83' Νανγκίς), Ντιόγκο (79' Παντελιάδης), Ιωαννίδης, Γιακουμάκης.