Quantcast

Λουτσέσκου και Σάκχοφ αποδέχονται την μεγάλη δυσκολία και ισχύ της Τσέλσι

Την ισχύ της Αγγλικής Τσέλσι, που θα είναι αύριο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων του Europa League και την οποία χαρακτήρισαν ως μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, αναγνώρισαν με τις δηλώσεις τους σήμερα το μεσημέρι Ραζβάν Λουτσέσκου και Εβγκέν Σάκχοφ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, που προηγείται του αγώνα. 

Ο Ρουμάνος τεχνικός είπε:

Για το πώς θα διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ τους αγώνες σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις: “ Είναι γεγονός ότι μέσα στο γήπεδο, κερδίσαμε πέρυσι το πρωτάθλημα. Οι πόντοι και τα παιχνίδια, έδειξαν ότι είμαστε πρωταθλητές. Δεν είναι τα δικά μου λόγια, έτσι έγιναν. Κάποιες επιτροπές το αποφάσισαν αυτό. Δεν έχει σημασία αν έχουμε 2 ή 3 διοργανώσεις. Θα πρέπει να διαχειριζόμαστε σωστά κάθε παιχνίδι. Έχουμε αγώνες στο Europa League, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και θα κοιτάμε το κάθε ένα ξεχωριστά”.

Για την Τσέλσι της οποίας η χρηματιστηριακή αξία είναι πολλαπλάσια της ομάδας του: “ Ξέρουμε καλά ότι η Τσέλσι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και βρίσκονται σε μία πολύ καλή φάση. Προετοιμάζουμε το παιχνίδι, προσπαθώντας να κρατήσουμε την οργάνωση μας, ως συνήθως. Θα πρέπει να διαχειριστούμε πολύ καλά, τις στιγμές που θα έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Υπάρχει τεράστιο κίνητρο από τη μεριά των παικτών για αυτό το παιχνίδι. Θα μπούμε στο γήπεδο, για να δώσουμε τα πάντα. Ξέρω ότι απέναντι μας είναι παίκτες, που έχουν υπάρξει πρωταθλητές, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Έχουμε μία ταυτότητα και προσπαθήσαμε να την κρατήσουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν έχει σημασία, αν ο αντίπαλος είναι υψηλότερου ή χαμηλότερου επιπέδου. Πάντα προσπαθούμε να έχουμε το ίδιο στυλ, γιατί οι παίκτες μας έχουν αυτή την ποιότητα”.

Για την  τακτική που θα ακολουθήσει: “ Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω σε αυτό. Θα ήθελα η ομάδα μου να έχει την κατοχή, αλλά και η Τσέλσι θέλει το ίδιο. Στα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα, έχουν συνήθως 80% κατοχή. Θα θέλαμε να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι εφικτό. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σωστά τις στιγμές που θα έχουμε στην κατοχή μας την μπάλα, ώστε να μην βρεθούμε να κυνηγάμε την Τσέλσι. Δεν πρέπει να βρει χώρους, ώστε να φέρει την μπάλα μπροστά. Όπως ξέρετε πολύ καλά και στο παιχνίδι με την Μπενφίκα προετοιμαστήκαμε για να πιέσουμε καλά, αλλά η Μπενφίκα με την ποιότητα της, κατάφερε να το ξεπεράσει αυτό. Στην έδρα μας, καταφέραμε να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι, τουλάχιστον για 20 λεπτά. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο... Μπορεί να προετοιμάζεις το παιχνίδι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να μη λειτουργεί αυτό, αλλά στο τέλος να καταφέρνεις να πάρεις το αποτέλεσμα”.

Για τα συνεχή δύσκολα παιχνίδια: “ Θα είναι έντονα, δύσκολα παιχνίδια πραγματικά, αλλά το πρώτο παιχνίδι που έχουμε, είναι το αυριανό. Έχουμε 21 παίκτες στον αριθμό, χωρίς τους τερματοφύλακες, δεν έχουμε τραυματίες και όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν. Η πίεση αυτή, μέσω του δύσκολου προγράμματος, μπορεί να μας δώσει μόνο εμπειρία”.

Για τα κέρδη που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ από το παιχνίδι με την Τσέλσι: “ Όπως είπα, εμπειρία. Είναι τέτοιου είδους παιχνίδια, στα οποία μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι κάθε στιγμή. Απέναντι μας, θα είναι μία ομάδα που θα είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, με παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο. Τέτοιες καταστάσεις, μας κάνουν να προσαρμοζόμαστε και να είμαστε πιο προετοιμασμένοι μέσα στο γήπεδο”.

Για τη διαχείριση των αγώνων: “ Μπορούμε να πάμε και μέχρι το τέλος, πριν από τη διακοπή. Ακόμη και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι σημαντικό. Το ρίσκο είναι αυτό. Θέλουμε τη σωστή προσέγγιση, να μπούμε, να κερδίσουμε τα παιχνίδια, γιατί αλλιώς ρισκάρεις. Εμείς θα εστιάσουμε στο επόμενο παιχνίδι”.

Για τον αν υπολογίζει στον Πρίγιοβιτς: “ Επέστρεψε από τον τραυματισμό του και είναι κανονικά στο γκρουπ”.

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ στο αυριανό ματς: “ Κάθε παίκτες και κάθε προπονητής σε αυτό το επίπεδο, έχει ως στόχο τη νίκη. Δεν υπάρχει κάποιος, που θα πει ότι πάει να χάσει. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η Τσέλσι είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο κι αν θέλετε, μπορεί να θεωρείται ήδη περασμένη στον επόμενο γύρο. Με την ποιότητα και το πνεύμα μας, θα πρέπει να μπούμε και να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει σημασία αν θα προβούν σε αλλαγές ή όχι. Ξέρουμε πολύ καλά την οργάνωση τους, τα δυνατά τους σημεία και θα προσπαθήσουμε με βάση όλα αυτά, να κάνουμε αυτό που θέλουμε”.

    Για την ενδεκάδα που θα παρατάξει: “ Θα δείτε αύριο”.

Πιο πριν τον λόγο είχε ο Εβγκέν Σάκχοφ και ο Ουκρανός μέσος απάντησε στις ερωτήσεις ως εξής:

    Για το πως περιμένει το παιχνίδι με την Τσέλσι:«Κοιτάμε μπροστά, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για ένα θετικό αποτέλεσμα».

    Για το  πως θα αντιδράσουν αγωνιστικά οι παίκτες του ΠΑΟΚ: «Φυσικά θέλαμε να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League. Θέλουμε να κάνουμε την προσπάθεια μας και σε αυτή τη διοργάνωση και στόχος μας είναι να περάσουμε από την φάση των ομίλων».

    Για το τι περιμένει από την Τσέλσι: «Είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι. Έχουμε το δικό μας πλάνο και αυτό θα ακολουθήσουμε. Ξέρουμε ότι η Τσέλσι έχει ποιότητα, αλλά εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας για να δείξουμε τις ικανότητες μας».

    Για το δύσκολο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ: «Το περιμέναμε. Είναι μεγάλη απόλαυση να παίζεις τέτοια παιχνίδια. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και περιμένουμε αυτή τη σειρά των αγώνων».

    Για το αν μπορεί να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στο Europa League: «Στόχος μας είναι να προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι. Επόμενο παιχνίδι είναι αυτό με την Τσέλσι και προετοιμαζόμαστε για αυτό το ματς και μετά θα δούμε τα υπόλοιπα παιχνίδια».

    Για τον ανταγωνισμό στη θέση του: «Σε κάθε θέση υπάρχει ανταγωνισμός. Όλοι θέλουν να παίζουν και το σημαντικό είναι να περιμένεις την στιγμή και όταν είσαι έτοιμος να παίζεις».

    Για το αν η ισοπαλία θα είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα: «Ο τρόπος παιχνιδιού μας είναι ένας. Είναι ο τρόπος να ψάχνουμε τη νίκη και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για αυτό».