Quantcast

Με εντυπωσιακά γκολ στην παράταση πέρασε η Μπενφίκα τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Στο παιχνίδι της Πορτογαλάις η Μπενφίκα έψαχνε δυο γκολ για να μπορέσει να πάρει απευθείας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Στη διάρκεια της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έψαξαν το γκολ από την αρχή, αλλά δεν μπορούσε να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα. 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Μπενφίκα έκανε δυο αλλαγές καθώς κυνηγούσε δυο τέρματα για να πάρει την πρόκριση. Ένας εξ αυτών, ο Ζόνας, στο 72΄έδωσε το προβάδισμα στους "αετούς" με γκολ που πέτυχε στο 72'.

Παρά την προσπάθεια τους οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ μέχρι τη λήξη του 90λεπτου με την αναμέτρηση να οδηγείται στην 30λεπτη παράταση.

Εκεί η Μπενφίκα έδειξε τα... δόντια της. Αρχικά ο Φέρο στο 94' με ένα πανέμορφο σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λιβάκοβιτς.

Η Ντινάμο έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 104' όταν αποβλήθηκε ο Στογιάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αυτό έκανε το έργο της Μπενφίκα ακόμα πιο εύκολο.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα έφτασαν και σε τρίτο γκολ και μάλιστα... γκολάρα στο 105' όταν ο Γκριμάλδο είδε τη μπάλα να του στρώνεται στο αριστερό και με απίστευτο σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Λιβάκοβιτς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αλμέιντα, Ντίας, Φέρο, Ριμπέιρο (46' Γκριμάλδο), Πίτσι (119' Γκέντσον Φερνάντες), Φέισα, Γκάμπριελ, Ζίβκοβιτς (46' Ζόνας), Ζότα (62' Ζοάο Φέλιξ), Σίλβα.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Λιβάκοβιτς, Ρχμάνι, Ντιλαβέρ, Θέφιλ - Κάθεριν, Στογιάνοβιτς, Όλμο, Μόρο, Γκόγιακ (Ατιεμέν), Όρσιτς (109' Πέριτς), Πέτκοβιτς (86' Γκαβράνοβιτς), Καντζιόρ (75' Σιτούμ).