Quantcast

Με Κόπονεν η Μπάγερν «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα 73-71

Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague, καθώς ηττήθηκε στο Μόναχο από την Μπάγερν με 73-71 χάρη στο buzzer beater του Πέτερι Κόπονεν!

Τα όνειρα των «μπαλουγκράνα» για το αβαντάζ της έδρας στα προημιτελικά της Euroleague εξανεμίστηκαν στο Μόναχο, με τον Φινλανδό γκαρντ να τους «σκοτώνει» σε «νεκρό» χρόνο και ταυτόχρονα να κρατάει «ζωντανές» τις μαθηματικές ελπίδες της ομάδας του για την οκτάδα.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αν κέρδιζαν οι Καταλανοί στη Γερμανία, το έργο τους θα ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο μετά το πέρασμα της Αναντολού Εφές από την Ποντγκόριτσα. Κι αυτό διότι στις δύο αγωνιστικές που μένουν, θα έπρεπε να κάνει το 2/2 κόντρα σε Μπουντούτσνοστ και Χίμκι εντός έδρας και ταυτόχρονα η τουρκική ομάδα το... 0/2 με Μπασκόνια (εκτός) και Αρμάνι (εντός). Πλέον δεν έχει καμία σημασία, με την Αναντολού Εφές να εξασφαλίζει και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου  να αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στα playoffs.

Στο παιχνίδι του «Audi Dome» η Μπαρτσελόνα έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της και αυτό διότι είχε το προβάδισμα με 60-49 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Όμως η Μπάγερν Μονάχου με ένα επιμέρους σκορ 21-7 και με αποκορύφωμα ένα τρίποντο του Λούτσιτς στα 10'' πριν από το τέλος, πήρε το προβάδισμα και ταυτόχρονα το μομέντουμ της νίκης. Μέχρι που ήρθε ο Κόπονεν με buzzer beater τζαμπ σουτ από τα 5,5 μέτρα να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-36, 49-56, 73-71