Quantcast

Με οδηγό τον Μέσι 3-0 η Μπαρτσελόνα την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Έξι χρόνια ήταν πάρα πολλά για τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου να μην σκοράρει σε προημιτελικό Champions League. Ο Λιονέλ Μέσι “ξεμπούκωσε” κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στους ημιτελικούς της διοργάνωσης (για πρώτη φορά μετά το 2015), όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αυριανού ζευγαριού ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Πόρτο.

Το 1-0 της περασμένης εβδομάδας στο “Ολντ Τράφορντ” αποδείχθηκε υπεραρκετό για τους “μπλαουγκράνα”, που επικράτησαν και απόψε με 3-0 στη Βαρκελώνη και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην τετράδα, σε αντίθεση με τους “κόκκινους διαβόλους” που δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν το θαύμα του “Παρκ ντε Πρενς” και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Στο 16΄ με φοβερή ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωμα και στο 20΄ με τη... βοήθεια του Ντε Χέα, που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη, ο Αργεντινός σταρ παραβίασε δύο φορές τα δίχτυα των φιλοξενούμενων κι έφτασε τα 28 γκολ στα τελευταία 24 ματς με την Μπαρτσελόνα.

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 61΄, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Μέσι, ο Κουτίνιο πέτυχε το γκολ της βραδιάς με άπιαστο ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή.

Η Μπαρτσελόνα διατήρησε την παράδοση που την θέλει αήττητη εντός έδρας απέναντι στη Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (3 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (71΄ Σεμέδο), Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κουτίνιο (81΄ Ντεμπελέ), Αρτούρ (75΄ Βιδάλ), Σουάρες, Μέσι, Λανγκλέ, Ζόρντι Άλμπα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Τζόουνς, Πογκμπά, Μαρσιάλ (65΄ Νταλότ), Ράσφορντ (73΄ Λουκάκου), Σμόλινγκ, Φρεντ, Γιανγκ, Λίνγκαρντ (80΄ Σάντσες), ΜακΤόμινεϊ.