Quantcast

Νέος θρίαμβος Τσιτσιπά: Στους «4» του Αυστραλιανού Οpen! - «Νιώθω σαν να είναι ένα παραμύθι»

Το όνειρο συνεχίζεται για τον Στέφανο Τσιτσιπά! 

Ο 20χρονος Ελληνας τενίστας, μετά την ιστορική νίκη επί του θρύλου του αθλήματος Ρότζερ Φέντερερ, πέρασε στα ημιτελικά του Aυστραλιανού Open νικώντας με 3-1 σετ ( 7-5, 4-6, 6-4, 7-6) τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ! 

Ο Τσιτσιπάς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα μεταξύ του μεγάλου Ισπανού Ραφαέλ Ναδάλ και του νεαρού Αμερικανού Φράνσις Τιάφο.

Θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του 20χρονου Ελληνα πρωταθλητή σε Grand Slam. 

«Ένα αστέρι γεννιέται»: αυτός είναι ο σχολιασμός του επίσημου λογαριασμού του Australian Open στο twitter, αμέσως μετά την μεγάλη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον συμπατριώτη μας να μοιάζει «μουδιασμένος» μετά τον ανεπανάληπτο θρίαμβο επί του Ελβετού θρύλου Ρότζερ Φέντερερ και να δέχεται από το πρώτο game που σέρβιρε το break.

Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και σπάζοντας και ο ίδιος δύο φορές το σερβίς του Ισπανού αντιπάλου του, κατάφερε να «κλείσει» το εναρκτήριο σετ με 7-5 υπέρ του.

Στο δεύτερο ο Μπαουτίστα - Αγούτ ήταν πιο σταθερός στα χτυπήματά του από την baseline, «τρέχοντας» τον Τσιτσιπά, που υπέπεσε σε ορισμένα εύκολα λάθη και ο 30χρονος Ίβηρας ισοφάρισε σε 1-1.

Το τρίτο σετ έμοιαζε το πιο καθοριστικό, καθώς θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου. Ο Έλληνας παίκτης φάνηκε να χάνει την συγκέντρωσή του αρχικά κάνοντας και πάλι μερικά αβίαστα λάθη και δεχόμενος break στο 5ο game έμεινε πίσω με 4-2.

Ωστόσο από κείνο το σημείο και μετά άναψε στο φουλ τις μηχανές καιπήρε 4 games σερί φτάνοντας στο 6-4 και κάνοντας το 2-1 υπέρ του.

Στο τέταρτο ο συμπατριώτης μας είχε τις ευκαιρίες του να «σπάσει» το σερβίς του Μπαουτίστα - Αγούτ, όμως τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στο tie break.

Εκεί ο Έλληνας προηγήθηκε γρήγορα με 3-0, δέχθηκε δύο mini-breaks, όμως στη συνέχεια πήρε τους εναπομείναντες πόντους, μπόρεσε να πάει στο 7-6 (2) και να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη μετά από 3 ώρες και 19 λεπτά αγώνα με 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 (2).

Τα highlights του τάι μπρέικ: 

Κάπως έτσι ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος, χρονικά, που τσεκάρει το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του παρθενικού Grand Slam της χρονιάς και ταυτόχρονα ο νεότερος μετά τον Άντι Ρόντικ το 2003 που φτάνει στους «4» του Australian Open.

Δείτε τον τελευταίο πόντο αλλά και στιγμές του νέου θριάμβου του Τσιτσιπά:

Οι αντιδράσεις του Τσιτσιπά μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Aυστραλιανού Open

Τσιτσιπάς: Νιώθω σαν να είναι ένα παραμύθι

 «Νιώθω σαν να είναι ένα παραμύθι, αυτό για το οποίο δουλεύω πολύ σκληρά γίνεται πραγματικότητα», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγες στιγμές μετά τον θρίαμβο επί του Mπαουτίστα που τον έφερε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open.

«Απλώς ζω το όνειρό μου, αυτό για το οποίο δούλευα και δουλεύω πολύ σκληρά. Ξέρω ότι έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσουμε εδώ. Είχα πει ότι ήθελα φέτος ημιτελικά ενός Grand Slam και θεώρησαν ότι είμαι τρελός. Είναι πραγματικό. Συνέβη μόλις», ανέφερε αρχικά και σε εκείνο το σημείο φώναξε κάποιος από την εξέδρα «Greek Freak» (παρατσούκλι Αντετοκούνμπο) και ο Στέφανος είπε: «Σίγουρα... Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τον Αντετοκούνμπο εδώ».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ήρθε δύσκολα η νίκη επί του Ισπανού ανέφερε: «Δεν μπορεί ποτέ να είναι εύκολο ποτέ κόντρα στον Μπαουτίστα». 

Για την πρόκληση που είχε μπροστά του και τον τρόπο που έφτασε στην επικράτηση: «"Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να προετοιμαστώ για αυτό το ματς. Όπως είδα και στα social media γινόταν ένας πανικός. Δεν είναι συγκεκριμένος ο τρόπος που κέρδισα. Όσο περνούσε η ώρα θα έβρισκα τις λύσεις. Ήθελα να πιέζω, να επιστρέφω καλά. Είχα καλό ξεκίνημα στο τάι μπρέικ, το κέρδισα χάρη στην απόδοσή μου. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να μείνω συγκεντρωμένος στη συνέχεια, στο επόμενο παιχνίδι». 

Για το επόμενο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει: «Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι, θα το παρακολουθήσω. Μπορεί ο Τιαφόε να κάνει την έκπληξη. Είμαι έτοιμος για πολύ δύσκολη μάχη, με όποιον επικρατήσει».

Οι δηλώσεις του: