Quantcast

Ντεμπούτο στο ΝΒΑ για Κώστα Αντετοκούνμπο, ήττα χωρίς Γιάννη για Μπακς στο Κλίβελαντ

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έγινε το τρίτο μέλος της οικογένειας που πήρε χρόνο συμμετοχής στο ΝΒΑ!

Ο μικρότερος αδελφός των Γιάννη και Θανάση πάτησε για πρώτη φορά παρκέ σε επίσημο παιχνίδι στην ήττα των Μάβερικς με 118-126 από τους Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ, γράφοντας έτσι ιστορία.

Ο Κώστας έμεινε στο παρκέ για 6 λεπτά, έχοντας σε αυτό το διάστημα 1 πόντο με 0/2 δίποντα, 1/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Οι συμπαίκτες του ήταν εμφανώς χαρούμενοι μετά από αυτή την εξέλιξη και ένας από αυτούς, ο Λούκα Ντόντσις, του έδωσε συγχαρητήρια μέσα από το twitter.

«Συγχαρητήρια, θα έρθουν και άλλοι πόντοι σύντομα», έγραψε ο ρούκι των Μάβερικς στη δημοσίευση του.

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρώτη παρουσία του αδελφού του, Κώστα, σε παιχνίδι του ΝΒΑ είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Με ένα ποστ του στο instagram, ο «Greek Freak» τον συνεχάρη για την επιτυχία αυτή και του ευχήθηκε πολλοί πόντοι να ακολουθήσουν αυτόν που πέτυχε σήμερα: «Συγχαρητήρια για τον πρώτο σου πόντο στο ΝΒΑ. Πολλοί να ακολουθήσουν».

Όσο για το παιχνίδι, εξελίχθηκε από νωρίς σε μονόλογο των Μπλέιζερς. Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, ξεφεύγοντας με 26-17 στην πρώτη περίοδο και 65-52 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και δεν χαλάρωσαν ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας σταθερά μία διψήφια διαφορά, φτάνοντας σε μία άνετη νίκη.

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ με 33 πόντους και 12 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Σεθ Κάρι να προσθέτει 20 πόντους και τον Ένες Καντέρ 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Για τους Μάβς, ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Τζάστιν Τζάκσον 21 πόντους και ο Τζέιλεν Μπράνσον 16 πόντους.

Κατά τα λοιπά, μία «εκτός προγράμματος» ήττα υπέστησαν τα ξημερώματα οι Μπακς, οι οποίοι έχασαν με 107-102 από τους Καβαλίερς στο Κλίβελαντ.

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ αναγκάστηκε να κατεβάσει την ομάδα του χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα ελαφρύ διάστρεμμα που αποκόμισε στον αγώνα με τους Σίξερς και ξεκουράζει ταυτόχρονα και τα γόνατά του.

Εκτός από τον «Greek Freak», δεν θα αγωνίστηκαν οι τραυματίες Μάλκολμ Μπρόγκντον, Νίκολα Μίροτιτς, Στέρλινγκ Μπράουν, Τζορτζ Χιλ, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο και ο ανέτοιμος Πάου Γκασόλ.

Όλα αυτά τα προβλήματα είχαν ως αποτέλεσμα το Μιλγουόκι να γνωρίσει τη 19η ήττα του τη φετινή σεζόν, ενώ με τη νίκη τους οι Ράπτορς (114-123) στην έδρα των Θάντερ που μείωσαν στις δύο νίκες την απόσταση από την κορυφή του NBA.

Παρά τις απουσίες τους, τα «ελάφια» πάλεψαν το παιχνίδι και η τρίτη περίοδος έληξε 81-81, με την τέταρτη να μετατρέπεται σε ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων και τελικά τους γηπεδούχους να παίρνουν μία σημαντική νίκη, αφού βρίσκονται στην προτελευταία θέση της Ανατολής.

Ο Σέξτον με 25 πόντους και ο Κλάρκσον με 23 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των «Ιπποτών», με τον Μπράντον Νάιτ να προσθέτει άλλους 13 πόντους.

Για τους Μπακς, ο Κρις Μίντλετον έκανε double-double με 26 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Έρικ Μπλέντσο πέτυχε 24 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ και ο Μπρουκ Λόπεζ πρόσθεσε 19 πόντους.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα στο ΝΒΑ:

Μάτζικ – Πέλικανς 119-96

Σίξερς – Σέλτικς 118-115

Νικς- Τζαζ 116-137

Μπουλς-Ουίζαρντς 126-120

Γκρίζλις-Ρόκετς 126-125

Σπερς – Χιτ 105-110

Θάντερ-Ράπτορς 114-123